Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού καταγγέλλει την εκπρόσωπο της...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού καταγγέλλει την εκπρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής στο Υπουργείο Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

kataggelia

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού ομόφωνα αποφάσισε και καταγγέλλει την εκπρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής στο Υπουργείο Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού ομόφωνα αποφάσισε και καταγγέλλει την εκπρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής στο Υπουργείο Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, για τις αποφάσεις με τις οποίες δρομολογήθηκε η απομάκρυνση μέσω διαθεσιμότητας και απολύσεων 40 συναδέλφων μας.

Ζητάμε την άρση της άστοχης διαθεσιμότητας των 6 συναδέλφων μας, ειδικότητας Τ.Ε. μηχανικών, που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση, με το πρόσχημα της κατάργησης του κλάδου Τ.Ε. Μηχανικών, ενώ ουδέποτε ο κλάδος καταργήθηκε και στο νέο Οργανόγραμμα (ΠΔ112/ΦΕ A’179/29.08.14) προβλέπεται ρητά.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, ενώ από τον Μάιο του τρέχοντος έτους έχει λυθεί η εργασιακή σχέση ορισμένων συναδέλφων μας – μετά τη διαθεσιμότητά τους – μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί και οι απολύσεις τους καθίστανται  παράνομες και καταχρηστικές. Επιπλέον οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση μη δυνάμενοι να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με διάφορες εγκυκλίους (υπ΄ αριθμ. 2/49954/0026/12.09.2014 του Γ.Λ.Κ.) θέτει προϋποθέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων, μεταξύ των οποίων αίτηση του απολυμένου και βεβαιώσεις των Δ/νσεων Διοικητικού και Οικονομικού ότι πληρούν ή δεν πληρούν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με μοναδικό σκοπό την καθυστέρηση καταβολής τους και την απομείωσή τους στο ελάχιστο.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη και επαναφορά στις θέσεις τους όλων των διαθεσίμων και απολυμένων συναδέλφων μας,  γιατί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό, ενώ τα κενά που έχουν προκύψει  και οι οξυμένες ανάγκες εξαιτίας και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τον Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο θα επιφέρουν περαιτέρω δυσλειτουργία στην υπηρεσία.

Για το Δ.Σ.
     Η Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Νότα Ναυπλιώτου                               Γρηγόρης  Σπυριούνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.