Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΕ: Εγκαταλείπει τα σχέδια δανεισμού από τις αγορές η Ελλάδα

ΕΕ: Εγκαταλείπει τα σχέδια δανεισμού από τις αγορές η Ελλάδα

σχέδια-δανεισμούΥπαναχωρεί από τον στόχο για την πλήρη αναχρηματοδότησή της από τις αγορές, κατά το επόμενο έτος, 2015, η ελληνική κυβέρνηση, όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μπροστά στην αντίδραση των δανειστών στο ελληνικό αίτημα για πρόωρη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η Αθήνα φαίνεται πως κάνει πίσω, αναθεωρώντας τους στόχους για πλήρη επιστροφή στις αγορές το 2015.
Μιλώντας στο πρακτορείο, κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών αποκαλύπτουν πως η Ελλάδα σταματά να επεξεργάζεται σχέδιο για την πλήρη αναχρηματοδότησή της από τις αγορές για το 2015, χωρίς τα κεφάλαια από την Ευρωζώνη ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Να σημειωθεί εδώ πως η ευρωπαϊκή βοήθεια ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014, ενώ τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα λήγουν το 2016.
Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, η Ελλάδα φέρεται πως προτιμά πλήρη απεμπλοκή από το ΔΝΤ και πιο συγκεκριμένα αντικατάσταση των κεφαλαίων που υπολείπονται από τη βοήθεια του ΔΝΤ με κάποιο είδος χρηματοδότησης από την Ευρωζώνη.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters, οι δανειστές της Ελλάδας αντιλήφθηκαν πως η Αθήνα αλλάζει γνώμη σε ό,τι αφορά το αρχικό σχέδιό της να διακόψει την οικονομική βοήθεια.
Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να ζητήσει την αντικατάσταση των διαθέσιμων κεφαλαίων του ΔΝΤ από μια ευρωπαϊκή πιστωτική γραμμή.
“Η ελληνική πλευρά παραδέχεται πως μια πλήρη διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας και της στήριξης του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της”, σχολιάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters, προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά άρχισε να αλλάζει γνώμη μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Το εν λόγω δημοσίευμα του Reuters έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες που έχει από το πρωί μεταδώσει το www.bankingnews.gr, σύμφωνα με τις οποίες ακυρώνεται το πρόγραμμα δανεισμού του ΟΔΔΗΧ.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.