Αρχική Αεροπορικά Νέα Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: 5η κατά σειρά παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: 5η κατά σειρά παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης

Celestyal Cruises

Ioannina_airportΤη 5η κατά σειρά παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος) κατά 550 ημέρες και νέα προθεσμία ολοκλήρωσης στις 12 Φεβρουαρίου 2016.

Το θετικό είναι πως το έργο βαδίζει προς την οριστική του ολοκλήρωση. Το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2009 αλλά πήρε συνεχόμενες παρατάσεις για τον Μάρτιο του 2010, τον Μάιο του 2012,  τον Μάιο του 2014 και τον Αύγουστο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, τα έργα αναβάθμισης έχουν ολοκληρωθεί και το μεγάλο νέο είναι πως η κατασκευή του νέου τερματικού αεροσταθμού τελικά θα προχωρήσει. Να θυμίσουμε πως εδώ και 1,5 χρόνο υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα το έργο να συμπεριλάβει την κατασκευή του αεροσταθμού. Τα έργα αφορούν την επέκταση του κτιρίου αεροσταθμού, επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, νέου συνδετηρίου τροχοδρόμου, νέου οδικού δικτύου πρόσβασης στον αερολιμένα και επέκταση διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Η Διευθύνουσα Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών,  με το με αρ. πρωτ. 1158/29.07.2014 έγγραφό της υπέβαλε εκ νέου στην Υ.Π.Α. για έγκριση την Οριστική Μελέτη για την Επέκταση και Αναδιαρρύθμιση του Υφιστάμενου Αεροσταθμού.

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 100% εκτός από τις εργασίες κατασκευής του Κτιρίου του Αεροσταθμού και του Περιβάλλοντος Χώρου Κυκλοφορίας & Στάθμευσης. Έχει οριστικοποιηθεί το τεχνικό αντικείμενο που πρόκειται να κατασκευαστεί στα πλαίσια κατασκευής του Κτιρίου του Αεροσταθμού και του Περιβάλλοντος Χώρου Κυκλοφορίας & Στάθμευσης και έχει ολοκληρωθεί η κατά το νόμο διαδικασία έγκρισής του (άρθρο 45 παρ.2 του Ν.3669/2008).

Πλέον αναμένεται από την Υ.Π.Α η έγκριση της Οριστικής Μελέτης και της σχετικής Οικοδομικής Άδειας ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την κατασκευή του κτιρίου του αεροσταθμού δεν θα απαιτηθεί νέα συμπληρωματική σύμβαση. Το αρχικό κόστος του έργου είχε οριστεί σε 52εκ.ευρώ ενώ με την έκπτωση του αναδόχου (ΤΟΜΗ) το έργο ξεκίνησε με 25,1εκ.ευρώ και απαιτήθηκε και μία συμπληρωματική σύμβαση ύψους 3,9εκ.ευρώ. Με αυτές τις εξελίξεις το έργο πλέον στοχεύει στην οριστική του ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2016 με την κατασκευή του να έχει ξεκινήσει από το 2006 (20.11.2006 η υπογραφή της σύμβασης).

TAYTOTHTA TOY EΡΓΟΥ
Το αρχικό τεχνικό αντικείμενο του έργου περιελάμβανε:
• Κατεδάφιση του υπάρχοντος κτηρίου αεροσταθμού και στην θέση του κατασκευή νέου, συνολικής επιφάνειας 10.400 τμ περίπου, εκ. των οποίων υπόγειο 5.000 τμ,
• Νέο δάπεδο στάθμευσης 5 αεροσκαφών, συνολικής επιφάνειας 43.050 τμ,
• Δύο νέους συνδετήριους τροχοδρόμους, μήκους 150 μ. ο νότιος και περίπου 400 μ. ο βόρειος,
• Πύργο Ελέγχου και Αμαξοστάσιο,
• Εμπορευματικό σταθμό συνολικής επιφάνειας 227 τμ (δεν θα κατασκευασθεί μετά από εντολή της ΥΠΑ ),
• Κόμβο εισόδου στο αεροδρόμιο και περιμετρική υπηρεσιακή οδό μήκους 1300 μ. περίπου,
• Χώρο στάθμευσης οχημάτων συνολικής επιφάνειας 8.250 τμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.