Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Blue Flag Beaches in Greece!

Blue Flag Beaches in Greece!

Celestyal Cruises

blue_flags_in_GreeceΜε μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ιστοσελίδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, προβάλει τις 408 παραλίες σε όλη την επικράτεια, που βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία για το 2014. Παράλληλα, έχει εκδοθεί χάρτης, που αναδεικνύει, ανά Περιφέρεια, τις “Γαλάζιες Παραλίες” της κάθε περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΠΦ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την προώθηση του πράσινου τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, επιλέγοντας την περιοχή που θέλει να επισκεφθεί, θα βρει μια λίστα με όλες τις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της περιοχής, καθώς και μια σύντομη περιγραφή της κάθε περιοχής.
Αν θέλει να βρει παραλίες με ναυαγοσώστες ή ξαπλώστρες ή άλλες εγκαταστάσεις, αυτή η λίστα θα τον  βοηθήσει να επιλέξει την καλύτερη παραλία.

Επιλέγοντας το εικονίδιο αναζήτησης στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας μπορεί να ψάξει για τον τέλειο συνδυασμό της θέσης, του είδους και των εγκαταστάσεων της παραλίας.

Κάθε παραλία έχει τη δική της σελίδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη θέση της, τις εγκαταστάσεις, τον προσανατολισμό, συντεταγμένες GPS, με δυνατότητα οδηγιών για το πώς θα πάει κανείς εκεί με αυτοκίνητο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι ο εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα.
Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η ΕΕΠΦ έχουν θέσει έναν κοινό στόχο: να επιτευχθεί μια ουσιαστική αύξηση στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας με τα εντυπωσιακά νησιά και την εκτεταμένη ακτογραμμή.

Σημαντική στην προβολή του έργου ήταν η συμβολή της ομάδας περιεχομένου ViisitGreece του ΕΟΤ που χειρίζεται την online προβολή της Ελλάδας. Από την αρχή αναρτήθηκε ειδικό banner στην home page του Visit Greece www.visitgreece.gr το οποίο αναφέρει Dive into Blue Flag Beaches in Greece και οδηγεί στη νέα ιστοσελίδα ενώ παράλληλα έγιναν και Posts στο facebook.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.