Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με το νέο Πρέσβη της Ρωσίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου

Με το νέο Πρέσβη της Ρωσίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου

Greek_RussianΣυνάντηση του Προέδρου  του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Δήμα με τον νέο Πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα κ. Αντρέι Μάσλοβ, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ρωσίας, στις 2 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας για τα οικονομικά θέματα κ. Β. Νικολάεφ, η Αντιπρόεδρος του ΕΡΕΕ και Επίτιμη Πρόξενος της Ρωσίας στην Κεντρική Ελλάδα κα. Ρ. Λεβέντη και η Γενική Διευθύντρια του ΕΡΕΕ κα. Ε. Κοντράτοβα, ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ καλωσόρισε τον Πρέσβη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην Ελλάδα  με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδος και της Ρωσίας.

Στην συνάντηση    συζητήθηκαν τα επίκαιρα  θέματα των ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων ιδίως υπό το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων που σχετίζονται με την ουκρανική κρίση και επιβολή κυρώσεων της  ΕΕ ενάντια στη Ρωσία και αντίμετρα της Ρωσίας σε μορφή προσωρινής απαγόρευσης  για την εισαγωγή στη Ρωσία τροφίμων από τις χώρες  της  ΕΕ.

Ο Πρέσβης της Ρωσίας εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσικής Κυβέρνησης για τις  εξελίξεις γύρω από την κρίση και ανέφερε ότι στην παρούσα φάση πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις νέες μορφές συνεργασίας ενώ ο κ.Νικολάεφ επισήμανε ότι πρέπει να εξερευνηθούν δυνατότητες για την επέκταση ελληνικών εξαγωγών στα χημικά, φαρμακευτικά, βιομηχανικά προϊόντα, δομικά υλικά, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, μηχανήματα θέρμανσης-ψύξης, μεταφοράς και ανύψωσης κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ συμφώνησε με την άποψη ότι οι προσπάθειες και της ελληνικής και της ρωσικής πλευράς για την επιχειρηματική προσέγγιση και επέκταση γκάμας  εξαγωγικών προϊόντων πρέπει να συνεχιστούν και ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις δραστηριότητες τις οποίες προγραμματίζει το ΕΡΕΕ στο επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την ενεργοποίηση νέων ευκαιριών για τους επιχειρηματίες των δύο χωρών μας.

Ο Πρέσβης  διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΕΡΕΕ ότι η Πρεσβεία θα παραμένει αρωγός   σε κάθε επιχειρηματική αμοιβαία επωφελή πρωτοβουλία  των δύο χωρών και κάλεσε όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς να καλλιεργήσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, αλληλοκατανόησης και εποικοδομητικής συνεργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.