Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης Παρασκευή, 26 – Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, 2014

Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης Παρασκευή, 26 – Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, 2014

AristotleΣτο πλαίσιο των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014), το Μουσείο Ακρόπολης θα παρουσιάσει την περίφημη προτομή του Αριστοτέλη που ανακαλύφθηκε το 2005 στις ανασκαφές του οικοπέδου του. Με αφετηρία το σημαντικό αυτό έργο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε παρουσιάσεις-συζητήσεις για τα αρχαία πρόσωπα του Μουσείου.

Πρωτότυπες, μακρινές αλλά και πιο πιστές προσπάθειες αναπαράστασης ανθρώπων από την αρχαϊκή περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα, αρχαίες γραπτές πηγές και πλούσιο εποπτικό υλικό θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γνωριμίας με ανώνυμα και επώνυμα υπαρκτά πρόσωπα της αρχαιότητας με σημερινούς τρόπους θέασης και κατανόησής τους.
Τις ημέρες αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι τακτικές παρουσιάσεις για τα αριστουργήματα του Μουσείου και τα χρώματα των αρχαϊκών αγαλμάτων.

Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου«Αρχαϊκά Χρώματα» 11 π.μ. αγγλικά & γαλλικά, 12 μεσημ. ελληνικά, «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης» 6 μ.μ. αγγλικά, 8 μ.μ. ελληνικά
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου«Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης»: 5 μ.μ. & 7 μ.μ. ελληνικά, 6 μ.μ. αγγλικά
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου«Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης»: 5 μ.μ. & 7 μ.μ. ελληνικά, 6 μ.μ. αγγλικά, «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης»: 12:30 π.μ. ελληνικά, 1:30 π.μ. αγγλικά & γαλλικά

Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.