Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014

Celestyal Cruises

national_museumΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Διάθεση εκπαιδευτικού οδηγού με τίτλο «Αναζητώντας διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου», ο οποίος θα βοηθάει τους επισκέπτες να περιηγηθούν στο μουσείο , εντοπίζοντας εκθέματα που αποκαλύπτουν διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου και του τρόπου που τον εκλαμβάνει και τον αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Ο οδηγός θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες του Μουσείου το Σάββατο 27.9 και την Κυριακή 28.9.

2) Δρώμενο αρχαιοελληνικού λόγου με τίτλο «Ποικιλόμυθε Χρόνε – Γενεαλογίες και άλλοι Μύθοι» από το Θεάτρο ΟΨ στο αίθριο του Μουσείου. Το δρώμενο, βασισμένο στη Θεογονία του Ησιόδου, διαπλέκει αρμονικά τον αρχαίο και τον νέο ελληνικό λόγο και αποδίδεται ως Ποιητικό Φωνόραμα του Μυθικού Χρόνου, συνθέτοντας την ιερατική ποίηση με παραστατικές όψεις της Εκφραστικής της Φωνής και του Λόγου. Διαρθρώνεται σε τέσσερα μέρη με ισάριθμες όψεις καταγωγικές του Χρόνου: ο Χρόνος  α) ως θεϊκή αρχή του τραγουδιού και του λόγου β) ως κοσμογονική αρχή των όντων γ) ως θεογονική αρχή των γενών δ) ως Μυθικό Πρόσωπο. Το δρώμενο ερμηνεύει χορικό σύνολο ηθοποιών σε διδασκαλία Κατερίνας Παπαϊακώβου. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26.9 και το Σάββατο 27.9, στις 11.30. Διάρκεια: 30 λεπτά.

3) Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι στον Χρόνο» στην αίθουσα του Βωμού. Θα παρουσιαστούν έργα των Bach, Händel, Schumann, Brahms, Saint-Saëns, Albeniz. Βιολί: Γιάννης Γεωργιάδης , Νίκος Πυλαρινός. Πιάνο: Μαριλίνα Τζελέπη. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26.9, στις 18.30. Διάρκεια: 60 λεπτά. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 18.00).

Εκδηλώσεις για παιδιά:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρόνος, Μύθος και Επιστήμη», με έμφαση στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων σε μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 26.9.2014.

Κυνήγι θησαυρού (με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου Α4) σε εκθέματα του Μουσείου που σχετίζονται με τα διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου, το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές και οικογένειες και θα διατίθεται δωρεάν κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου.

Tο Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.