Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άντζελα Γκερέκου: Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου μπορεί να εγκαινιάσει μια κινηματογραφική συνεργασία...

Άντζελα Γκερέκου: Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου μπορεί να εγκαινιάσει μια κινηματογραφική συνεργασία με την Κίνα

Love_StoryΠλήρως αποδεκτές από την κινεζική αντιπροσωπεία έγιναν οι προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας στον κινηματογράφο και τον οπτικοακουστικό τομέα γενικότερα.

Στη συνάντηση που είχε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου με τον κ. Τονγκ Γκανγκ, Υφυπουργό της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι δύο πλευρές συζήτησαν και συμφώνησαν επί της συνολικής πρότασης που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οποία προβλέπονται:
·η ανταλλαγή προγραμμάτων προβολής ταινιών σε Ελλάδα και Κίνα, με πρώτη δράση την διεξαγωγή Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στην Κίνα, σε συνέχεια της 1ης Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας,
·η υπογραφή διμερούς σύμβασης κινηματογραφικών συμπαραγωγών, προσχέδιο της οποίας τέθηκε υπόψη της κινεζικής πλευράς,
·η εξαίρεση, σε ετήσια βάση, ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών από το κρατικό σύστημα ποσόστωσης προβολής ξένων ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας, καθώς επίσης και των βραβευμένων στην Κίνα ελληνικών ταινιών,
·η δημιουργία θεσμικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της Κρατικής Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με σκοπό τις ανταλλαγές προγραμμάτων τουριστικού, πολιτιστικού και εθνογραφικού ενδιαφέροντος, τις συμπαραγωγές ταινιών κοινού θεματικού ενδιαφέροντος, την παροχή ad hoc διευκολύνσεων για την υλοποίηση παραγωγών σε Ελλάδα και Κίνα καθώς και την ανταλλαγή αρχειακού υλικού επί του οποίου η κάθε πλευρά διατηρεί δικαιώματα.
·η δημιουργία θεσμικού πλαισίου συνεργασίας της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το China Film Archive, το Hong Kong Film Archive καθώς και με το Κινηματογραφικό Μουσείο της Σανγκάης με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των ανωτέρων Ιδρυμάτων,
·οι συνέργειες προωθητικών δράσεων μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και των Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου και της Σαγκάης.
«Η επίσκεψη του κ. Γκανγκ και της κινέζικης αντιπροσωπείας συμπίπτει με μια χρονική περίοδο δυναμικής ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Κίνα. Θέλουμε να ενισχύσουμε τη σχέση αυτή και στον τομέα του Πολιτισμού και ειδικότερα του Κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων. Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου μπορεί να εγκαινιάσει μια δημιουργική συνεργασία και σε άλλα πεδία σε σχέση με τον Κινηματογράφο. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας με εκπροσώπους των δυο πλευρών η οποία και θα επεξεργαστεί όλα αυτά τα θέματα», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κα Γκερέκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.