Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα»

«Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα»

Discobolus_reference_imageΈκθεση με αντικείμενο την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος στην γκαλερί Bendigo Art εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώρια της Αυστραλίας.

Πρόκειται για την εντυπωσιακή συλλογή του Βρετανικού Μουσείου «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» που βρίσκεται σε διεθνή περιοδεία, και πρόκειται να παραμείνει έως τις 2 Νοεμβρίου, στην γκαλερί .

Το ανθρώπινο σώμα προβάλλεται ως μέσο για τη διερεύνηση και ερμηνεία της «ανθρώπινης κατάστασης». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια μακέτα της Ολυμπίας και των κτιρίων της όπως ήταν το 100 π.Χ., ενώ το κορυφαίο έκθεμα είναι ένα ρωμαϊκό αντίγραφο του περίφημου Δισκοβόλου του Μύρωνα, έργο του 5ου αιώνα π.Χ.

Η Κλέιρ Νίνταμ, υπεύθυνη για εκθέσεις στη Bendigo Art Gallery, ανέφερε ότι «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» περιλαμβάνει πολλά αρχαιοελληνικά γλυπτά, αγγεία και κοσμήματα από τη συλλογή του Μουσείου που καλύπτουν την περίοδο, από την προϊστορική εποχή έως την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Πρόκειται για έργα τέχνης», συμπληρώνει η κ. Νίνταμ, «που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και βλέπουμε τους εαυτούς μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.