Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Blackstone / GSO αποκτά το 10% της LAMDA Development

Η Blackstone / GSO αποκτά το 10% της LAMDA Development

Η Blackstone / GSO αποκτά το 10% της LAMDA Development Στις 2 Ιουλίου 2014, επτά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζεται η επενδυτική εταιρεία Blackstone / GSO Capital Partners LP (εφεξής «Επενδυτικά Κεφάλαια GSO») απέκτησαν 4.441.235 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, έκδοσης της LAMDA Development S.A. Εταιρείας (εφεξής «η Εταιρεία»)  που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσοστό 10% του ψηφίζοντος μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος € 20.207.619,25, ήτοι € 4,55 ανά μετοχή, καθώς και τα αντίστοιχα 4.441.235 δικαιώματα προτίμησης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έναντι συμπληρωματικού συνολικού τιμήματος € 1.332.370,50, ήτοι € 0,30 ανά δικαίωμα, που κατείχε η Consolidated Lamda Holdings S.A. (εφεξής «CLH»). Η συναλλαγή αυτή ολοκληρώθηκε σε συνέχεια ισχυρής ζήτησης από διεθνείς επενδυτές προς τη CLH.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συναλλαγής, η Εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τα Επενδυτικά Κεφάλαια GSO και την CLH, σύμφωνα με την οποία τα Επενδυτικά Κεφάλαια GSO, για όσο διάστημα διατηρούν συνολικά, άμεσα ή έμμεσα, τουλάχιστον 10% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, αποκτούν το δικαίωμα απευθείας ορισμού ενός μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας, απαιτείται η συναίνεση τους ως μετόχων για τη λήψη ορισμένων αποφάσεων σε επίπεδο γενικής συνέλευσης της Εταιρείας, που αφορούν σε σημαντική αλλαγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εταιρείας ή διαγραφή των μετοχών της από την οργανωμένη αγορά, ενώ επιπλέον θα έχουν τα συνήθη Anti dilution δικαιώματα.

Σε συνέχεια της συμφωνίας, ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη στρατηγική συμμετοχή της Blackstone / GSO, μιας από τις κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μας. Η συνεργασία αυτή διευρύνει περεταίρω το διεθνή χαρακτήρα της μετοχικής μας βάσης και ανοίγει νέες προοπτικές στον τομέα του Real Estate. Επιπλέον, πρόκειται για μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης διεθνών κεφαλαίων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.»

Ο Doug Ostrover, ιδρυτικό μέλος και partner της GSO, δήλωσε:
«Πιστεύουμε ότι η Ελληνική οικονομία έχει ξεκινήσει μια πορεία ανάκαμψης και η LAMDA Development είναι ιδανικά τοποθετημένη, ώστε να αξιοποιήσει  τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο τομέα ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι  που συνεργαζόμαστε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα. Την επένδυση μας αυτή, στη LAMDA Development, τη βλέπουμε και ως ένα πρώτο βήμα για περαιτέρω συνεργασίες τόσο με την Εταιρεία όσο και με τον Όμιλο Λάτση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.