Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη Ερευνητικού Σκάφους TARA στην Πάτρα

Επίσκεψη Ερευνητικού Σκάφους TARA στην Πάτρα

TARA1 Η Πάτρα θα αποτελέσει σταθμό στον πλου ενός ιδιαίτερου επισκέπτη, του ερευνητικού σκάφους TARA, γνήσιου ταξιδευτή, πολύ γνωστού από τις αποστολές στο Βόρειο Πόλο. Στα δέκα χρόνια, έχει κάνει αποστολές σε όλους τους ωκεανούς, το Βόρειο Πόλο και την Ανταρκτική. Σκοπός: η έρευνα για την προστασία του περιβάλλοντος -θαλασσίου κυρίως, αλλά και συλλογή στοιχείων που ενδιαφέρουν το κλίμα και άλλες φυσικές επιστήμες.
 TARA2Πρόκειται για ένα σκάφος ιστιοφόρο sloop, 36 μέτρων, το οποίο συνεργάζεται με το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών (καθηγητής κ. Αθανάσιος Αργυρίου) και που ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με την αρωγή του Ο.Λ.Π.Α. έχει την τιμή να καλέσει για διαμονή στην πόλη μας.
Αναμένεται στην Πάτρα στις 23 Ιουλίου και η επίσκεψη\ένταξη του λιμένος στο πρόγραμμα του σκάφους συμβάλλει στην εξωστρέφεια του λιμανιού μας και της πόλης μας. Επιπλέον, η πόλη με το Πανεπιστήμιο και με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ιστιοπλοϊκή κουλτούρα και αναζητήσεις, θα αποτελέσει και πόλο έλξης για επισκέψεις παρόμοιων σκαφών.

 

H ιστοσελίδα του σκάφους είναι η ακόλουθη: http://oceans.taraexpeditions.org/
Έχει επιλογή γλώσσας γαλλικά και ιταλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.