Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χιλιάδες επιχειρήσεις ίσως χάσουν κονδύλια του ΕΣΠΑ που δικαιούνται

Χιλιάδες επιχειρήσεις ίσως χάσουν κονδύλια του ΕΣΠΑ που δικαιούνται

Χιλιάδες επιχειρήσεις ίσως χάσουν κονδύλια του ΕΣΠΑ που δικαιούνταιΝα δοθούν άμεσα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διορθωτικές οδηγίες σχετικά με τη συμπληρωματική ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Π. Ραβάνης, τονίζει ότι λόγω της εφαρμογής από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα») και τους εταίρους του διαχειριστικούς φορείς, της διευκρινιστικής επιστολής σχετικά με τη διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσομένων έργων στο πλαίσιο του ως άνω προγράμματος, που έχει ως συνέπεια το μεγαλύτερο ποσοστό των έργων αυτών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ένταξης, θα πρέπει να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη οδηγία που απαγορεύει από τους φορείς διαχείρισης να ζητούν συμπληρωματικά στοιχεία και δικαιολογητικά ακόμα και στην περίπτωση που η ημερομηνία έκδοσης τους είναι εμπρόθεσμη.

Επειδή, προσθέτει ο πρόεδρος του ΒΕΑ, «το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο και έντονο και έχει ως σοβαρό αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις-δυνητικά δικαιούχοι να κινδυνεύουν να χάσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης τους, για λόγους ακραία τυπικούς, με συνέπεια την διακινδύνευση της ίδιας της βιωσιμότητα τους, θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να δοθούν οι διορθωτικές οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δεδομένου ότι η 30/6/2014 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία οριστικής ένταξης των συγκεκριμένων έργων στο εν λόγω πρόγραμμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.