Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ΓΕΠΟΕΤ φορέας αποκλειστικής χορήγησης του Σήματος (Η.Α.Σ) στα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία

Η ΓΕΠΟΕΤ φορέας αποκλειστικής χορήγησης του Σήματος (Η.Α.Σ) στα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία

Celestyal Cruises

tourism_busesΤην έναρξη διάθεσης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος (Η.Α.Σ) στα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημοσίας Χρήσεως της χώρας, ανακοίνωσε η ΓΕΠΟΕΤ. Περιθώριο ενός έτους έως και την 30/6/2015 για την προμήθειά του με φορέα αποκλειστικής χορήγησης τη ΓΕΠΟΕΤ για το σύνολο της χώρας.
 
Συγκεκριμένα η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΓΕΠΟΕΤ με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους τουριστικούς φορείς, τις Ενώσεις – μέλη της, τα τουριστικά γραφεία και τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων της χώρας καθώς και τον τελικό καταναλωτή που είναι και ο αποδέκτης των υπηρεσιών τουριστικών μεταφορών, ότι εκδόθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο η υπ’ αριθμ. Γ456/οικ.34722/2689/14 (ΦΕΚ Β’ 1782) Απόφαση έναρξης διάθεσης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος από τη ΓΕΠΟΕΤ, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. Γ456/34931/3345/13 (ΦΕΚ Β’ 2257) προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος Τουριστικών Λεωφορείων, το οποίο θεσπίστηκε με το Νόμο 4070/2012.
 
Το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα συνιστά πιστοποίηση της γνησιότητας και νομιμότητας του τουριστικού λεωφορείου και πλήρους ταύτισης μεταξύ των στοιχείων της άδειας κυκλοφορίας που αυτό φέρει και των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του, με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας στον κλάδο και την προστασία της ασφάλειας των επιβατών.
 
Φορέας αποκλειστικής και πανελλαδικής χορήγησης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος – το οποίο είναι υποχρεωτικό για το σύνολο των τουριστικών λεωφορείων της χώρας – είναι η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Η προμήθεια του σήματος γίνεται απευθείας από τα γραφεία της ΓΕΠΟΕΤ κατόπιν επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερόμενου και ως ημερομηνία έναρξης διάθεσης αυτού ορίζεται η 10η Ιουλίου 2014.
 
Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων έχουν περιθώριο ενός έτους για την προμήθεια του σήματος. Μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου 2015 δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου ΚΤΕΟ χωρίς την ύπαρξη σήματος σε ισχύ και σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου πέραν άλλων διοικητικών κυρώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο 500 Ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του τουριστικού λεωφορείου (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες).
 
Η ΓΕΠΟΕΤ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και το προσωπικό του Υπουργείου Μεταφορών για τη μακρά και εποικοδομητική συνεργασία που απαιτήθηκε ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα της χορήγησης του Η.Α.Σ., το οποίο εισάγει τις τουριστικές μεταφορές της χώρας σε νέα, ψηφιακή εποχή με πλήθος δυνητικών τεχνολογικών εφαρμογών και καλεί όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατό στην έγκαιρη προμήθεια του σήματος,
 
Αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική διαδικασία χορήγησης του σήματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.poet.gr ή καλώντας στο τηλέφωνο της Γραμματείας 2109245120.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.