Αρχική Αστικες συγκοινωνίες Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την επέκταση του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την επέκταση του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο

Προαστιακός ΣιδηρόδρομοςΠιθανότατα σήμερα, Πέμπτη 10, Ιουλίου, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ανακοινώσει, στη Βουλή, την προκήρυξη των μελετών της δεύτερης φάσης για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο.

O υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, θα εξαγγείλει την επέκταση του Προαστιακού από τον σταθμό Κορωπί μέχρι το Λιμάνι του Λαυρίου. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωμένες μελέτες σε μερικούς μήνες και να δημοπρατηθεί μέσα στο 2015, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το 2020.

Θα πρόκειται για την μεγαλύτερη επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου απο τότε που το μέσο επεκτάθηκε μέχρι Κόρινθο και Κιάτο το 2005 και 2006. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 200εκ.ευρώ. Το έργο θα δώσει πνοή σε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, θα αποσυμφορήσει το λιμάνι του Πειραιά, ενώ πλέον το Λαύριο θα είναι προσβάσιμο και με μέσο σταθερής τροχιάς.

Η νέα γραμμή, προβλέπεται να διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς (στο Μαρκόπουλο και στο Λιμάνι του Λαυρίου) και επτά στάσεις (Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρόπη, Περιγιάλι Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου). Η διαδρομή Αθήνα – Λαύριο θα γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, σε 55 λεπτά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.