Home Γαστρονομία Γαλλική υψηλή γαστρονομία και gourmet δημιουργίες στο Mount Athos Area Kouzina 2014

Γαλλική υψηλή γαστρονομία και gourmet δημιουργίες στο Mount Athos Area Kouzina 2014

Mount Athos Area Kouzina 20144 Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου έζησαν τη γαστρονομική εμπειρία της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area Kouzina 2014 με τίτλο «Mediterranean Gourmet»
6 chef παρουσίασαν πιάτα και μενού με έμπνευση από την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα
Με την υπογραφή και την επιμέλεια της chef Ντίνας Νικολάου
 
Οινο-δοκιμές, μεσογειακά μενού με έμπνευση από την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας, μαθήματα γαλλικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μενού υψηλών απαιτήσεων και gourmet δημιουργίες επιπέδου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας εβδομάδας του Mount Athos Area Kouzina 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ουρανούπολης από τις 9 μέχρι και τις 15.6.14.
 
Κατά τη διάρκειά της 4 Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου, συνοδευόμενοι από τους Chef Ντίνα Νικολάου και Jean Marie Hoffman (της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα) ξεναγήθηκαν εντός και περιμετρικά της αθωνικής πολιτείας και της αριστοτελικής γης, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.
 
Η δραστηριότητα ξεκίνησε από το Eagles Palace Hotel & Spa, όπου οι γευστικές δοκιμές των οίνων του «Κτήματος Claudia Παπαγιάννη» και εκείνων από το «Μετόχι Χρωμίτσα» της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους έδωσαν τη δυνατότητα ποιοτικών παρουσιάσεων, με επαγγελματικό υπόβαθρο.
 
Στα μέσα της εβδομάδας οι προαναφερόμενοι chef, σε συνεργασία με το Γιάννη Καρρά, δημιούργησαν ένα εξαίρετο menu τριών πιάτων με τίτλο «Με λάδι και ελιά της Μεσογείου», το οποίο προσφέρθηκε στο «restaurant Skites» του «Skites Bungalows» και κατέπληξε τους ευρωπαίους συνδαιτυμόνες.    
 
Το μάθημα μαγειρικής δε, που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές «Athos Villas» στην Ακτή Κομίτσα, εστίασε στη δημιουργία μεσογειακών γαλλικών πιάτων με τοπικά προϊόντα και συγκέντρωσε δεκάδες επισκέπτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό με υπέρμετρο ενθουσιασμό.
 
Ιδιαίτερο ήταν όμως και το υψηλής γαστρονομικής αξίας και ποιότητας menu των Kritikos Gallery & Restaurants, όπως προσφέρθηκε στους Γάλλους εκπροσώπους Τύπου, οι οποίοι έπλεξαν το εγκώμιο στο chef Γιάννη Κρητικό.
 
Επιπρόσθετα, το menu με τίτλο «Η γιορτή της γαλλικής  μεσογειακής κουζίνας», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο «restaurant Αρμύρα» του Eagles Palace Hotel & Spa από τους chef Ντίνα Νικολάου, Jean Marie Hoffman, Ηλία Γκότση και Κώστα Μποβιάτση, αποτέλεσε ωδή στην κουζίνα της Νότιας Γαλλίας και απέδειξε ότι η χρήση τοπικών προϊόντων μπορεί πράγματι να μετατρέψει τη γαλλική φινετσάτη γεύση σε γαστρονομία υψηλότατων απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Το μάθημα μαγειρικής επίσης με τίτλο «Η γιορτή του μεσογειακού κόλπου», που πραγματοποιήθηκε στο «restaurant Vinum» του ίδιου καταλύματος απέσπασε την προσοχή των δυτικο-ευρωπαίων συμμετεχόντων και χαρακτηρίσθηκε ως ποιοτικά κορυφαίο.

Η γιορτή έκλεισε με μια λαμπρή τελετή απονομής των 52 βραβείων ποιότητας στις επιχειρήσεις / πρόσωπα / φορείς / συνεργάτες που συμμετείχαν  στο Mount Athos Area Kouzina 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα συγκινησιακό κλίμα στο «restaurant Cabanna» του Theoxenia, στην Ουρανούπολη.  Κατά τη διάρκειά της σύσσωμη η τοπική κοινωνία, η οποία αγκάλιασε τη διοργάνωση και της έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, απέδειξε ότι με ενότητα, σύμπνοια, σύνθεση, δημιουργικότητα και αδιάκοπη συνεργασία η επιτυχία είναι πραγματικά μονόδρομος.

Το επόμενο  Mount Athos Area Kouzina, που θα πραγματοποιηθεί από 15.5 – 15.6.15, είναι αφιερωμένο στην ιταλική μεσογειακή κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, ενώ το λεπτομερές πρόγραμμα δραστηριοτήτων του θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού www.mountathosarea.org μέχρι τις 31 Αυγούστου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.