Αρχική Αεροπορικά Νέα Το A350 XWB MSN004 πραγματοποιεί επιτυχώς τις δοκιμές ολίσθησης σε νερό ...

Το A350 XWB MSN004 πραγματοποιεί επιτυχώς τις δοκιμές ολίσθησης σε νερό στο Istres

A350_XWB_water_ingestion_test_Istres___1_ A350_XWB_water_ingestion_test_Istres___2_Η Airbus πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή πιστοποίησης για να αποδείξει την ικανότητά του A350 XWB ότι λειτουργεί με ασφάλεια σε υγρούς διαδρόμους. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών στο Istres της Γαλλία, το αεροσκάφος της δοκιμαστικής πτήσης, MSN004, τροχοδρόμησε σε τεχνητούς νερόλακκους που περιείχαν τουλάχιστον 22 χιλιοστά βάθος νερού, σε διάφορες ταχύτητες, ξεκινώντας από 60 μίλια με διαδοχική αύξηση της ταχύτητας έως τα 140 μίλια.

Η δοκιμή αυτή επιβεβαιώνει πως το αεροσκάφος θα συμπεριφερόταν σε ένα πολύ βρεγμένο διάδρομο, και επαληθεύει ότι ούτε το νερό κάτω από το αεροσκάφος ούτε ο ψεκασμός που παράγεται από το σύστημα προσγείωσης, θα επέτρεπε να μπει νερό στις μηχανές ή στο APU. Για τη δοκιμή, οι νερόλακκοι που δημιουργήθηκαν στην επιφάνεια του διαδρόμου είχαν αυλακώσεις και λωρίδες από λάστιχο, όπου δεν επέτρεπαν το νερό να ξεχειλίσει.
 
Οι νερόλακκοι είχαν μήκος 100 μέτρων με πλάτος 29 μέτρων. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αρκετές πίστες, όπως έχει προγραμματιστεί, προκειμένου να δοκιμαστεί σε διάφορες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της ανάστροφης ώσης. Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν από το Γραφείο Σχεδιασμού Airbus, η οποία θα τους προεκτείνουν να προβλέψει διάφορα σενάρια λειτουργικών υποθέσεων.

Οι δοκιμές πιστοποίησης του A350 XWB προχωρούν καλά και βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος για την πιστοποίηση στο 3ο τρίμηνο του 2014, πριν από την ένταξη το σε υπηρεσία με την Qatar Airways στο Q4.

Τα πρώτα τέσσερα Α350 που πετούν, μαζί, έχουν συγκεντρώσει περίπου 1.600 ώρες πτήσης δοκιμών και πάνω από 350 πτήσεις. Η σειρά των αεροσκάφών πτήσης- δοκιμών, θα ολοκληρωθεί με το πέμπτο αεροσκάφος, MSN005, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

airbus: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
 
Στις 78 έφτασαν οι κρατήσεις της Airbus για το μήνα Απρίλιο, με κύριο άξονα την απόκτηση 71 αεροσκαφών μονού διαδρόμου απο την American Airlines, την εταιρία των ΗΠΑ , η οποία συνεχίζει να δημιουργείένα μεγάλο στόλο από αεροσκάφη της οικογένειας Α320. Στις παραγγελίες αυτού του μήνα προστέθηκαν ένα Α320  για ιδιώτη πελάτη καθώς και 6 Α330 που θα τροποποιηθούν για τάνκερ πολλαπλών ρόλων- Multi-Role Tanker Transports- (MRTTs).
 
Η παραγγελία τηςAmerican Airlines περιελάμβανε 64 A321 στην έκδοση CEO (current engine option) , καθώς και 7 ακόμη A319ceo στην έκδοση κοντύτερης ατράκτου .  Η παραγγελία αυτή επιβεβαιώνει την διαρκή απήχηση που έχει στην αγορά η σειρά A320ceo ,με το αεροσκάφος να εντάσσεται στο στόλο της American Airlines ο οποίος τελικά θα αποτελείται από αεροσκάφη της οικογένειας A320 και με τις δύο διαμορφώσεις κινητήρων CEO and NEO (new engine option) .
 
Ολοκληρώνοντας τις κρατήσεις αεροσκαφών μονού διαδρόμου για τον Απρίλιο υπήρξε και μια παραγγελία από ιδιώτη πελάτη το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, για ένα A320ceo.
 
Τα 6 ευρείας ατράκτου A330-200 που αναφέρονται στις παραγγελίες του Απριλίου είναι αεροσκάφη που θα προσαρμοσθούν στο ρόλο των A330 MRTTs, προσφέροντας δυνατότητες εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων, με την  ένταξη τους σε υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία της Σιγκαπούρης.
 
Συνυπολογιζόμενου και των νέων παραγγελιών και των ακυρώσεων ,οι καθαρές παραγγελίες της εταιρίας για το 2014 έφτασαν τις 142 μέχρι το τέλος Απριλίου.
 
Τα 52 αεροσκάφη που παραδόθηκαν σε πελάτες στη διάρκεια του μήνα περιελάμβαναν  40 A320  και  12 A330, φέρνοντας το σύνολο των παραδόσεων για το 2014 σε  to 193 συνολικά αεροσκάφη για 61πελάτες. Οι παραδόσεις του Απριλίου περιελάμβαναν ένα A330-200F για την Synergy Aerospace, που θα πετά με την  OceanAir –η οποία γίνεται ένας νέος  operator της πιο μοντέρνας σειράς μεσαίου μεγέθους μεταφορικών αεροσκαφών.
 
Με βάση τα στοιχεία παραγγελιών και παραδόσεων  του μήνα η Airbus έφθασε τα 5,508 αεροσκάφη στο τέλος Απριλίου 2014, σε σχέση με τα 4,973 της αντίστοιχης περιόδου του περυσινού έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.