Αρχική Αθλητικά Τιμή για τους Συντελεστές και τους Φορείς της μεγάλης οικογένειας του 9ου...

Τιμή για τους Συντελεστές και τους Φορείς της μεγάλης οικογένειας του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

διεθνής μαραθώνιος «Μέγας ΑλέξανδροςΜε την εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των φορέων και των ανθρώπων που συνέβαλαν καθοριστικά στην πρωτοφανή επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, έπεσε και τυπικά η αυλαία του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Ένα μήνα μετά τον αγώνα – σταθμό της 6ης Απριλίου, η Οργανωτική Επιτροπή είπε το δικό της «ευχαριστώ» στους Συντελεστές και τους Θεσμικούς Φορείς Υποστήριξης της διοργάνωσης, τιμώντας τους σε μια ξεχωριστή γιορτή, το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Κυριάκος Στεφανίδης, που ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τους φορείς που εκπροσωπούν, αφού χάρη στην συνεισφορά τους ο Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελούν πλέον τα δύο σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας.

Παίρνοντας το λόγο, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και Επίτιμος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Καράογλου, υπογράμμισε: «Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Μαραθωνίου. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σ’ αυτή την αθλητική γιορτή, που έχει ριζώσει στην συνείδηση όλων των φιλάθλων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα».
Στην συνέχεια ο κ. Καράογλου τίμησε τους φορείς υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση της 6ης Απριλίου: Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, τη Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τη «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Αρβανίτης, ανέφερε: «Εκ μέρους του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, δίνουμε τα συγχαρητήριά μας σ’ αυτή τη διοργάνωση που προάγει όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά επίσης τον τουρισμό και τον εθελοντισμό. Προσδοκώ ότι θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε όλο και περισσότερες, όλο και μεγαλύτερες τέτοιες διοργανώσεις».

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε από την πλευρά του: «Αυτός είναι ο λαμπρός απολογισμός μιας ακόμα πιο επιτυχημένης εκδήλωσης. 15.000 δρομείς και χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην πόλη μας, ήταν μια μέρα γιορτής και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές, διοργανωτές και σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή τη διοργάνωση».
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον πρότυπο δημοτικό οπωρώνα που δημιουργήθηκε στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων της διοργάνωσης, σε συνεργασία με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Λιάνα Γούτα, που είχε την ευθύνη για τον συντονισμό αυτής της δράσης.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αρωγός του Μαραθωνίου από το ξεκίνημά του, υπογράμμισε: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από εννιά χρόνια θέριεψε, αγκαλιάστηκε από όλο το λαό της Μακεδονίας και έχει γίνει θεσμός που θα αντέξει για πάντα. Ενόψει μάλιστα του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης του Μαραθωνίου του 2015, θέτουμε στη διάθεσή σας τα 162 στρέμματα του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος», δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, πάντοτε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μελέτης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ώστε να μεγαλώσουμε τους χώρους πρασίνου της περιοχής».

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας, Γιάννης Μπίκος, είπε: «Αυτός ο θεσμός θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Το πιο ενθαρρυντικό ήταν ότι η τοπική κοινωνία του Δήμου μας αγκάλιασε τον φετινό Μαραθώνιο και με συγκίνηση είδα πολλούς συνδημότες μου όλων των ηλικιών να τρέχουν στον αγώνα και να θέλουν να κρατήσουν την Αλεξάνδρειο Φλόγα. Το φαινόμενο αυτό ήταν πιο έντονο από κάθε άλλη φορά. Σας εύχομαι καλή συνέχεια».

Ακολούθησε η βράβευση των παρισταμένων εκπροσώπων των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Χαλκηδόνας, στους οποίους απένειμε μετάλλια και διπλώματα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Φάνης Παπάς.
Επιπλέον, ειδική τιμητική διάκριση αποδόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, στους Αντιδημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αρβανίτη και Κωνσταντίνο Ζέρβα, καθώς και στην πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ και της «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», Μαρία Πασχαλίδου.

Μετά την προβολή του επίσημου video του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», το οποίο επιμελήθηκε η Honeybee Audiovisual, το λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος.
«Οι 92 φορείς υποστήριξης και οι 1.805 εθελοντές του Μαραθωνίου ένιωσαν και έκαναν τη διοργάνωση πραγματικά δική τους. Μια μικρή οικογένεια κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια, η οποία αποτελείται από όλους αυτούς τους φορείς. Χάρη στην ικανότητα και στο μεράκι τους, μπόρεσαν να παρουσιάσουν στην πόλη και στη χώρα αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Χριστόπουλος και συμπλήρωσε:
«Όλος ο πλανήτης έμαθε τι πρεσβεύει αυτή τη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 14.500 αθλητές από 53 χώρες και συγκέντρωσε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και απ’ όλες τις ηλικίες. Είμαστε μια τεράστια αγκαλιά και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή σε όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, υποστηρίζοντας όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις των συμμετεχόντων αθλητών. Είναι χαρά μας να έχουμε κοντά μας κορυφαίους πρωταθλητές, αθλούμενους κάθε ηλικίας, ΑΜΕΑ, όλους ανεξαιρέτως. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ της 5ης Απριλίου 2015», με ενδιάμεσο σταθμό τον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης μας, την 18η Οκτωβρίου 2014».

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η βράβευση των θεσμικών φορέων υποστήριξης του Μαραθωνίου (Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Δέλτα, Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ’ Σώμα Στρατού / NRDC – GR, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών Πέλλας, Διεύθυνση Τροχαίας Πέλλας, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Πολεμικό Μουσείο).

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της διοργάνωσης, Γιώργος Τζέτζης, αναφέρθηκε στους επιχειρηματικούς συνεργάτες – χορηγούς του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», παρουσιάζοντας τους στόχους και τα επιτυχημένα αποτελέσματα αυτής της επιχειρηματικής συνεργασίας. «Κατανοούμε απόλυτα την ευθύνη της επιτυχίας που κληρονομήσαμε από τη φετινή διοργάνωση και είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη ενόψει της επόμενης χρονιάς», υπογράμμισε.

Τους Χορηγούς της διοργάνωσης (WIND, IKEA, DHL, NOVASPORTS), τους Επίσημους Υποστηρικτές (Lucozade, Sol’s Livardas, Sport 2000, Ελληνικά Πετρέλαια, Εγνατία Οδός, Ε.Υ.Α.Θ., Intertruck, Διός, Βιοϊατρική, Μασούτης, Travel Plan, Peugeot Αδαμίδης, KIKU, Grand Hotel Palace, Φυτώρια Βασιλειάδη, Άθως Security) και τους Προμηθευτές (Μακεδονικός Χαλβάς, Dole, Performance Stores, Honeybee Audiovisual) βράβευσε κατά σειρά ο Αντιπρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Απόστολος Αγγελόπουλος.

Κατόπιν, ο Γενικός Γραμματέας του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και της Ο.Ε., Γιάννης Ποδιώτης, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους Χορηγούς Επικοινωνίας: Τα κανάλια NOVASPORTS, την TV100 και τον FM100, τον Όμιλο Metromedia (Αθλητικό Metropolis 95.5, Metrosport, Zoo), τον Όμιλο των NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Sportday και Sport-fm.gr, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha 989 και Alpha 965, τον ΟΛΑ 91,4 και RSO 91,7, το Voria.gr, το Thestival.gr, το Running-news.gr και Fitness-pulse.gr, το Runner Magazine, το Stivoz.gr, το Stivosnews.gr, το Ράδιο Δ.Ε.Θ. 104,9, το Athletics Magazine, καθώς και την Εταιρεία InNews και το Άργος Τύπου της Ανατολής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ειδική προσωπική βράβευση στον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., Φίλιο Στάγκο, και στον δημοσιογράφο, παρουσιαστή – εκφωνητή της διοργάνωσης, Μιχάλη Μελισσίδη, για την πολύχρονη προσφορά τους στη διοργάνωση.

Σειρά πήραν οι βραβεύσεις στους υπόλοιπους υποστηρικτές της διοργάνωσης (Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Α.Π.Θ., Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πέλλας – Κιλκίς, Σ.Ε.Κ.Σ.Θ.,  Ε.Κ.Α.Β., Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, Α.Σ.Α.Ε.Δ., Ελπίδες – Θυγατέρες της Πηνελόπης (οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ), ΕΛΛ.Ε.Δ.Α., ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ., Σ.Δ.Υ.Θ., Κατασκηνώσεις Σκούρα), στους εκπροσώπους των οποίων απένειμε τιμητικά μετάλλια και διπλώματα ο κ. Δρόσος Χριστόπουλος.
Ειδική προσωπική διάκριση απενεμήθη στον πρύτανη του Α.Π.Θ. και ένθερμο υποστηρικτή της διοργάνωσης, Γιάννη Μυλόπουλο.

Την σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι πολυάριθμοι εθελοντικοί φορείς (Έλληνες Διασώστες, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δυτικής Θεσσαλονίκης, Διασωστική Ομάδα Αγ. Παύλου, Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος, ,Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Θεσσαλονίκης, ΑΘΩΣ Security, Ένωση Μοτοσυκλετιστικών Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Ελλάδος, Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλονίκης TARG, Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας, Πρότυπη Ραδιοερασιτεχνική Ομάδα, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, Ραδιολέσχη Έδεσσας, Ο.Α.Σ.Θ., Σ.Α.Σ.Θ., Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης), που παρέλαβαν τα έπαθλά τους από τα χέρια του ταμία του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Γιάννη Πανανάκη.
Την προσφορά των συνολικά 1.805 ανθρώπων που κρύβονται πίσω από αυτούς τους εθελοντικούς φορείς εξήρε ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Διοργάνωσης (ΚΕΔ), Γιάννης Χατζόπουλος, κάνοντας λόγο για έναν «πραγματικό άθλο».

Ακολούθησε η ειδική προσωπική βράβευση του γηραιότερου εθελοντή της διοργάνωσης, του 94χρονου Φώτη Πετρίδη, του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Μαραθωνίου, καρδιοχειρουργού Γιώργου Κασόλη, καθώς και της υπεύθυνης αθλητισμού του Δήμου Πέλλας, Δώρας Συλλέκτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ξεχωριστή στιγμή της τίμησης των 22 συνεργαζόμενων Φορέων Κοινωνικής Προσφοράς (Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π., Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Δεσμός, Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, Α21 Campaign, Λάμψη, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης, Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», Το Άσυλο του Παιδιού, Αμυμώνη, Praksis, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Περπατώ, Hope Spot, Καταφύγιο Γυναίκας, Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Ανοιχτή Αγκαλιά, Σωτήρ, ΜΑΖΙ, ΑΡΣΙΣ, Άγιος Στυλιανός – Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης), τους οποίους ευχαρίστησε θερμά ο κ. Χριστόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους όλων των στελεχών της διοργάνωσης, για το αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού με όλους τους παρευρισκόμενους για το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που υπόσχεται νέες συγκινήσεις.
Οι εγγραφές για τη φθινοπωρινή νυχτερινή γιορτή της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.