Αρχική Αεροπορικά Νέα Δημοπρατείται στις 15 Μαΐου το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

Δημοπρατείται στις 15 Μαΐου το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

 

airport_iraklioTην ερχόμενη Πέμπτη 15 Μαΐου δημοπρατείται το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης, κόστους 800 εκατομμυρίων ευρώ, εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το Σάββατο από το Ηράκλειο.

Ο υπουργός Μεταφορών, αφού πρώτα υπογράμμισε την αναγκαιότητα του έργου, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι αυτή τη φορά, η δημοπράτηση θα στεφθεί από επιτυχία, με την ανακήρυξη του αναδόχου να υπολογίζεται σε εφτά μήνες.     

Το νέο αεροδρόμιο έχει προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ και, στη δημοπράτηση συμπεριλαμβάνονται και τα οδικά έργα-αρτηρίες από και προς το αεροδρόμιο. Στο στάδιο της κατασκευής υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν ως εργατικό δυναμικό περίπου 1.000 άτομα, ενώ σε φάση πλήρους λειτουργίας εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 5.000 θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ανάδοχος σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον δέκα μεγάλες εταιρείες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτή τη φορά ο διαγωνισμός θα αποβεί γόνιμος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δύο κινεζικοί όμιλοι, δύο γαλλικοί, Ισπανοί, ο όμιλος του Αργεντινού κροίσου αρμενικής καταγωγής Εduardo Eurnekian, η Fraport AG (Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης) και μεγάλο αμερικανικό fund. Παράλληλα, ενδιαφέρονται και οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με τις ξένες, ενώ είχαν λάβει μέρος και στον προηγούμενο διαγωνισμό για το Καστέλι.