Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΤ

Σύλλογος εργαζομένων ΕΟΤΣας παραθέτουμε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ συνήλθε σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα και συζήτησε διεξοδικά επί των θεμάτων που είχαν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, με έμφαση στην κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» στο οποίο περιλήφθηκε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα η διάλυση του ΕΟΤ.
Αρχικά, οι σχετικές διατάξεις είχαν περιληφθεί σε τακτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά η Κυβέρνηση, προφανώς μετά τις έντονες διαφωνίες των φορέων των τουριστικών επιχειρήσεων και των προσωπικοτήτων που έχουν πολλές δεκαετίες δραστηριοποιηθεί στο χώρο του τουρισμού, οι οποίες εκφράστηκαν δημόσια κατά την πρόσφατη διαβούλευση του προναφερόμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, αποφάσισε να βαφτίσει τη διάλυση του ΕΟΤ «μνημονιακή υποχρέωση».
Με την ένταξη της διάλυσης του ΕΟΤ στο πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση εξασφάλισε την ψήφισή της από τη Βουλή, η οποία ήταν αμφίβολη, λόγω του προβληματισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, μετά το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης.

Μετά το πέρας των συζητήσεων η Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού οι οποίοι θίγονται άμεσα από τις διατάξεις του νόμου «σκούπα» που αφορούν τον τουρισμό (ΞΕΕ, ΓΕΠΟΕΤ, ΗΑΤΤΑ κλπ).
2.Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις βλαπτικές επιπτώσεις στον τουρισμό από την εφαρμογή του νόμου αυτού.
3.Συνάντηση με πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες του τουρισμού για να αποτραπεί η διάλυση του ΕΟΤ που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς.
4.Διοργάνωση από κοινού με τους φορείς του τουρισμού εκδήλωσης για τα 100 χρόνια τουρισμού στην Ελλάδα.
5.Δημιουργία ιστοσελίδας του Συλλόγου.

Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να υλοποιήσει τις ανωτέρω αποφάσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Κωνσταντίνος Ράντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.