Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο τελικό της στάδιο η οργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Στο τελικό της στάδιο η οργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Hist. Rally Acropolis_2014_afisaΛεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 13ουΙστορικού Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δρώντας με αυταπάρνηση και αλτρουισμό, κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία φέρνοντας εις πέρας τον σχεδιασμό ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού αγώνα, τόσο της κατηγορίας Sporting, όσο και της Regularity, ο οποίος εκτείνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Στερεάς Ελλάδας. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ίσως σε πείσμα των καιρών, εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα μάτια των στελεχών της FIA και, ως εκ τούτου έχει πριμοδοτηθεί με διπλό συντελεστή από πλευράς αξίας (3 για το Ασφάλτινο και 3 για το Χωμάτινο Σκέλος). Αναμένεται λοιπόν να συγκεντρώσει πολλές και σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό. Οι ενδείξεις άλλωστε είναι σαφείς, αφού παρά το ότι απέχουμε αρκετές ημέρες από τη λήξη των σχετικών δηλώσεων ήδη η λίστα εμπλουτίζεται με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, όπως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Fabrizia Pons, ο Antonio Sainz, κ.ά., ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί με σημαντικές ελληνικές συμμετοχές που θέλουν να αγωνιστούν σε παραδοσιακές «ακροπολικές» ειδικές διαδρομές, να διασκεδάσουν, αλλά και να στηρίξουν λόγω και έργω το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. 

 Το 13οΙστορικό Ράλλυ Ακρόπολις εκκινεί ως είθισται από την Ακρόπολη την Πέμπτη 5 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο αγώνας της Κατηγορίας Sporting, περιλαμβάνει ένα Ασφάλτινο σκέλος (Παρασκευή 6/6 και Σάββατο 7/6) με 7 Ειδικές διαδρομές μήκους 108 χλμ. (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΧΑΝΙ ΖΑΓΓΑΝΑ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΟΙΝΟΧΩΡΙ) και ένα Χωμάτινο (τη Κυριακή 8/6), με 4 Ειδικές Διαδρομές μήκους 90 χλμ. (ΒΩΞΙΤΕΣ – ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ). Ο δε 3ήμερος αγώνας της κατηγορίας Regularity εκτείνεται συνολικά σε περίπου 1.000 χλμ. και περιλαμβάνει 18 Ειδικές Διαδρομές και πάνω από 35 χρονομετρήσεις. Κέντρο του αγώνα και φέτος να είναι η φιλόξενη Ιτέα, ενώ φυσικά τη Κυριακή 8 Ιουνίου τα πληρώματα και των δύο Κατηγοριών επιστρέφουν στην Ακρόπολη για να γευτούν τη σπάνια χαρά του Τερματισμού κάτω από τον πασίγνωστο Ιερό Βράχο των Αθηνών.

Ο αγώνας θα λήξει ουσιαστικά το πρωί της Δευτέρας με την παραδοσιακή Τελετή Απονομής των Επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου.  

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.