Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ξ.Ε.Ε. εφιστά τη προσοχή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με παραθαλάσσια ξενοδοχεία

Το Ξ.Ε.Ε. εφιστά τη προσοχή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με παραθαλάσσια ξενοδοχεία

beachΣτο σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Τουρισμού για την «Αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών κλπ», υπάρχει διάταξη βάσει της οποίας προβλέπεται πως το αντάλλαγμα για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, πλην τουριστικών δημοσίων κτημάτων (Τ.Δ.Κ.), σε όμορα κύρια τουριστικά καταλύματα θα υπολογιστεί για το έτος 2014 από τον πολλαπλασιασμό του ενός τετάρτου (1/4) της μέσης τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος επί τον αριθμό των κλινών και χωρίς να ελέγχεται η ύπαρξη δυσαναλογίας σε σχέση με το ποσό που προκύπτει βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής.

Εάν κάποιο ξενοδοχείο δεν υποβάλλει τιμές το 2014 προς έγκριση στο Ξ.Ε.Ε., τότε το αντάλλαγμα θα υπολογιστεί βάσει των εγκεκριμένων τιμών του 2013 προσαυξημένων κατά 3%.  Εάν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες τιμές και το 2013, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και ίσως το ξενοδοχείο κληθεί να πληρώσει υψηλό αντάλλαγμα βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής, όπως τις καθορίζει ο Δήμος.

Το Ξ.Ε.Ε. εφιστά τη προσοχή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με παραθαλάσσια ξενοδοχεία, να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατό τις τιμές τους, για έγκριση, για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.