Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι Επαγγελματίες γνωρίζουν… και επιχειρούν στην προβολή της Μαγνησίας

Οι Επαγγελματίες γνωρίζουν… και επιχειρούν στην προβολή της Μαγνησίας

Προβολή ΜαγνησίαςΗ Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητήριου Μαγνησίας και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας πραγματοποίησαν μια συνέργεια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Έκθεση Ρουμανίας στο Βουκουρέστι από 13/3/2014 ως 16/3/2013 υλοποιώντας δράση τουριστικής προβολής και προώθησης, με μια ουσιαστική παρέμβαση στην ρουμάνικη αγορά τόσο κατευθείαν στους επισκέπτες της έκθεσης όσο και στα social media και στα τουριστικά portal της Ρουμανίας που κάλυψαν το όλο εγχείρημα προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας .

 Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν τελικά οι επαγγελματίες επιχειρούν όπως στην περίπτωση μας οι Ξενοδόχοι της Μαγνησίας με δράσεις για την προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών της Μαγνησίας , το έργο των φορέων πολλαπλασιάζεται και αποδίδει στην ουσία της προσέλκυσης και της επικοινωνίας στην αγορά στόχου που επιχειρείται.
Για πρώτη Φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, λαμβάνει μέρος στην Έκθεση του Βουκουρεστίου και τα αποτελέσματα θεαματικά και ουσιαστικά στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας ,όπου αμέσως ,από τις πρώτες ώρες της δράσης, μέσα από την γαστρονομία της, αυξήθηκε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την περιοχή. Δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν εμπορικές πράξεις μεταξύ των επισκεπτών και των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην αποστολή.
Mε συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε της Ρουμανίας, ηλεκτρονικά και social media, με παρουσίαση του προορισμού, στους tour operators και στους Δημοσιογράφους, με έντονη γαστρονομική παρέμβαση για την παρουσίαση της περιοχής ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, με έντονη επαγγελματική πληροφόρηση στο κοινό, από μία δυνατή ομάδα συμμετοχής, που ξεπέρασαν σε επίπεδο Θεσσαλίας τους 30 επιχειρηματίες εκ των οποίων οι 22 ήταν από την Μαγνησία οι οποίοι αφ ενός οργάνωσαν την παρουσίαση αφετέρου απευθύνθηκαν στην επαγγελματική προσέγγιση των επισκεπτών και τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας.
Αυτή η δυναμική παρουσίαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της Μαγνησίας στην διεθνή τουριστική έκθεση της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι τελείωσε την Κυριακή 16/3/2014 ενώ συνεχίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η προώθηση ενός νέου προορισμού για τους Ρουμάνους, ελπίζοντας ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πλούσιος και οπωσδήποτε προς όφελος του τουρισμού της περιοχής της Μαγνησίας αφού το Πήλιο και οι Σποράδες Σκιάθος –Σκόπελος- Αλόννησος, έκλεψαν την παράσταση και τις καρδιές των επισκεπτών.
Για άλλη μία φορά σε μια ουσιαστική και απόλυτη συνέργεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που εκφράσθηκε μετά την πρόταση των μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Καμμένου-Ζαφείρη- Λεβέντη και μετά την απόφαση, της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ υλοποιήθηκε από την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και «τάραξε τα νερά» του εκθεσιακού περιπτέρου της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και έδωσε τουριστικό μήνυμα προσέλκυσης στην Μαγνησία στους επισκέπτες της έκθεσης.
Εκατοντάδες οι Ρουμάνοι καθημερινά, σταματούσαν στο Εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου μια γωνιά ήταν αφιερωμένη στην Μαγνησία στον Βόλο, στο Πήλιο και στις Σποράδες, στα τοπικά προϊόντα τους και στις γαστρονομικές τους απολαύσεις.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας είχε φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια που θα προκαλέσει τον Ρουμάνο επισκέπτη να σταματήσει και να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες μαζί με το διαφημιστικό του τουριστικού προορισμού και τις προσφορές των μελών της.
Τρείς πανέμορφες διερμηνείς από τον χώρο του τουρισμού, 2 Ρουμάνες, μια φοιτήτρια Πηλιορείτισσα που σπουδάζει στην Ρουμανία με καταγωγή από την Μακρινίτσα, είχαν αναλάβει την επικοινωνία με τους επισκέπτες σ’ ένα καθημερινό ρεσιτάλ επαγγελματικής επικοινωνίας αφού όλες οι αισθήσεις προκαλούσαν τους επισκέπτες να σταματήσουν στον εκθεσιακό χώρο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Με Κεντρική Φωτογραφία τα Μετέωρα, και μια πανέμορφη παραλία του Πηλίου και του ανοιξιάτικου Ολύμπου στην πλάτη του περιπτέρου, με ειδική θεματική αναφορά στο βουνό, στις λίμνες, στα ποτάμια ,στην θάλασσα και διακοσμημένο με ανθισμένες γαρδένιες από το Πήλιο, ο εκθεσιακός χώρος έκλεβε κυριολεκτικά τα βλέμματα των επισκεπτών .
Εκείνο όμως που στην κυριολεξία έκλεψε την καρδιά των Ρουμάνων ήταν το χαμόγελο και η ευχάριστη διάθεση των συμμετεχόντων επαγγελματιών οι οποίες ,δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν μπροστά στο εκθεσιακό περίπτερο με τις ντυμένες Πηλιορείτισσες γυναίκες της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που με χαμόγελο και θετική ενέργεια, προσέφεραν το φρέσκο τσάι του βουνού ,τα ντόπια αναψυκτικά και προϊόντα ,τις ντόπιες γαστρονομικές προτάσεις που ετοίμαζαν επαγγελματίες τις Μακρινίτσας, Πορταριάς, Τσαγκαράδας, Κορώπης και Αφήσου .
«Όλοι μαζί μπορούμε» ήταν ο πήχης που έβαλε στο ξεκίνημα, ο Κώστας Λεβέντης ο οποίος είχε αναλάβει και την υλοποίηση της Δράσης ως Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τον Τουρισμό της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
Με μια δυνατή στο πλευρό του ομάδα, και επιτυχημένη από το παρελθόν για αντίστοιχες δράσεις, έδωσε την διαφορά και την δυναμική της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και απέδειξε για μια φορά ακόμα ότι μπορεί να δημιουργήσει την διαφορά όταν οι επαγγελματίες μπαίνουν μπροστάρηδες και αξιοποιούν τις προσπάθειες των φορέων όπως στην περίπτωση μας της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

    Στην αποστολή συμμετείχαν από πλευράς Ε.Α.Ε.Μ. ο αντιπρόεδρός της Κωνσταντίνος Λεβέντης, από την Ένωση Ξενοδόχων ο πρόεδρός της Γεώργιος Ζαφείρης, η Αντιπρόεδρος Μερόπη Γιαμάκου, η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων Δήμητρα Αγριγιάννη και το μέλος Δ.Σ. Τόνια Αθανασοπούλου.
Από τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων ο αντιπρόεδρος Σπύρου Αθανάσιος ενώ η αποστολή πλαισιώθηκε από επιχειρηματίες που στήριξαν την δράση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας με παροχή υπηρεσίας εξυπηρέτησης των επισκεπτών όπως:
Δημήτριος Λεβέντης Τουριστικό Γραφείο Les Hirondelles, Ελένη Καραΐσκου Εστιατόριο Κρίτσα – Πορταριά, Φίλιππος Καραΐσκος καφετέρια Αερικό –Πορταριά , Αθηνά Πανάνου Αγροτουριστικά προϊόντα – Μακρινίτσα, Βασιλική Παρίση Εστιατόριο – Μακρινίτσα, Λεβέντη Βιολέτα Ξενοδοχείο ΚΕΝΤΡΙΚΌΝ – Άγιος Ιωάννης Πηλίου, Κυριαζής Αντωνίου ελεύθερος επαγγελματίας – Άγιος Δημήτριος Πηλίου.
Από την Περιφέρεια παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Δεσπόπουλος Κωσταντίνος και Κάπελος Γεώργιος ενώ στήριξαν την τουριστική πληροφορία από τις 4 περιφερειακές ενότητες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με τους επισκέπτες της έκθεσης οι υπάλληλοι Αγγελούση Μαρία Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και Γκέτσιου Κατερίνα Περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

    Χορηγοί της Δράσης της ΕΑΕΜ και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας ήταν τοπικές επιχειρήσεις όπως:
ΕΨΑ, ΕΒΟΛ, ΜΗΛΑ ΖΑΓΟΡΙΝ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ «ΧΡΥΣΟ ΜΗΛΟ», ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΟΡΤΑΡΙΑ», ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΡΩΦΙΛΗ», «ΑΕΡΙΚΟ» ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ, ΜΑΚΡΟ, ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, «LES HIRONDELLES» ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, «ΑΓΛΑΪΔΑ» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΦΕΣ «ΚΟΚΟΡΑΣ», ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟΚΑΛΗ, ΒΟΤΑΝΟΘΗΚΗ ,ΦΑΡΜΑ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ DISCOVERPELIO.COM, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΛΒΑΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΚΡΑΣΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΛΑΤΑΣ, ΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΥΑΛΙΚΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ.
Τα εδέσματα προετοίμασαν οι επιχειρήσεις:
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΚΡΙΤΣΑ», ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ «ΕΛΛΗΣ», ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «SAILY», ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ», ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΕΝΤΡΙΚΟ».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.