Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 23η “Detrop 2014”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 23η “Detrop 2014”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 23η “Detrop 2014”Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με 63 τοπικές επιχειρήσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Detrop Boutique Show Athens 2014”, η οποία διοργανώνεται  στο Εκθεσιακό  και Συνεδριακό  Κέντρο HELEXPO MAROUSSI, στην Αθήνα (14 – 16 Μαρτίου 2014).
Η “Detrop Boutique Show Athens 2014” θα προσφέρει στους επισκέπτες της μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά ελληνικά, μεσογειακά, πιστοποιημένα προϊόντα, προϊόντα Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης), Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) και Ε.Π.Ι.Π. (Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα). Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων-ποτών, καθώς και γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, με γνώμονα την ποιοτική και όχι την ποσοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, η ΔΕΘ-HELEXPO θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, σούπερ μάρκετ, υπερ-μάρκετ, καταστήματα delicatessen κ.τ.λ.) από χώρες-στόχους, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, οι σκανδιναβικές χώρες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και από άλλες χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως χώρες της Βόρειας Αφρικής, ο Καναδάς, το Ιράκ, η Κύπρος, χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, με τις οποίες θα προγραμματιστούν προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών της προϊόντων και συμμετέχει στην  “Detrop Boutique Show Athens 2014” με 63 συνολικά επιχειρήσεις παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων και κρασιών, που αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονία και προσδιορίζουν την ισχυρή αγροτο-διατροφική ταυτότητα της περιοχής. Κεντρική προτεραιότητα της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Π.Κ.Μ. και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα τεσσάρων υπουργείων: Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μακεδονίας-Θράκης,  καθώς και των μεγαλύτερων φορέων στην Ελλάδα ανά κλάδο (ΣΕΒΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΠΑΣΕΚΤ, ΠΟΕΣΕ, ΕΦΕΠΑΕ) και της WACS (Παγκόσμια Ένωση Λέσχης Αρχιμαγείρων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.