Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά HAPCO: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στο ICCA Mediterranean Chapter Summit

HAPCO: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στο ICCA Mediterranean Chapter Summit

logo - ICCAΚαταγράφοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή μελών (70 σύνεδροι από 11 χώρες), μεταξύ όλων των ICCA Chapters, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 το ICCA Mediterranean Chapter Summit, που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη (2-4 Φεβρουαρίου). Η παρουσία της Ελλάδας ήταν αξιόλογη, τόσο με τη συμμετοχή του HAPCO, όσο και αρκετών PCOs μελών του. Το παρόν έδωσαν επίσης μέλη από την Κροατία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Μάλτα, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, την Σερβία και την Τουρκία.

Η συνάντηση αυτή, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter, κυρία Elif Balci Fisunoglu, αντανακλά την ανάγκη των μελών α) για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, β) απεικόνιση της συνεδριακής αγοράς σε επίπεδο Μεσογείου, όπως βεβαίως και γ) αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων της αγοράς, που μέρα με τη μέρα αλλάζει.

O HAPCO, δια της Γενικής του Διευθύντριας, κας Λύντιας Μαστρονικολή, συμμετείχε σε Workshop με θέμα “The impact of an Art & Architecture destination”, ένα από 4 διαδραστικά workshops με θέμα “The Wisdom of the Crowds: Health conscious destination – Art & architecture destination – Pharma code – Fun destination”,  όπως επίσης και σε πάνελ συζήτησης με θέμα “The Mediterranean Summit”, όπου αναπτύχθηκε η δράση των τοπικών γραφείων συνεδρίων, ελλείψει εθνικών, η δυσκολία συλλογής στατιστικών δεδομένων, εκτός της βάσης δεδομένων που διαθέτει ο ICCA στα μέλη του, καθώς και ένα σενάριο coo-petition (cooperation & competition) μεταξύ κρατών της Μεσογείου.

Τέλος, από πλευράς Ελλάδας, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην Αντιπρόεδρο του ICCA Mediterranean Chapter, κυρία Βαλεντίνη Αμαραντίδου, που από τη θέση της ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ελληνική φωνή των Ελλήνων Οργανωτών Συνεδρίων, κάνοντας την ελληνική αποστολή ξεχωριστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.