Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Airbus εξαγοράζει μια μικρή γερμανική τράπεζα, την Salzburg Muenchen

Η Airbus εξαγοράζει μια μικρή γερμανική τράπεζα, την Salzburg Muenchen

airbusH Αirbus ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη μικρή γερμανική τράπεζα Salzburg Muenchen Bank AG για να διευρύνει τις επιλογές χρηματοδότησης. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα θα μετονομαστεί σε Airbus Group Bank. 

Ο ευρωπαϊκός όμιλος αεροδιαστημικής, αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια του να αποκτήσει τραπεζική άδεια το 2012. Η κατοχή τραπεζικής άδειας θα δώσει στην Airbus τη δυνατότητα να αντλεί ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Το σχέδιο ακολουθεί τα βήματα εταιρειών όπως η Siemens, η οποία άντλησε ρευστότητα από το πρόγραμμα φθηνών δανείων της ΕΚΤ. Ωστόσο, η Airbus τόνισε πως αυτή την στιγμή δεν έχει ανάγκη να αποκτήσει πρόσβαση στην ΕΚΤ.

“Επί της αρχής, δίνει στην τράπεζα την δυνατότητα να αντλήσει ρευστότητα από την ΕΚΤ. Ωστόσο, ο όμιλος Airbus δεν χρειάζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε ρευστότητα από την ΕΚΤ σε αυτή τη φάση” ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξαγορά της τράπεζας θα προσφέρει ευελιξία σε τομείς όπως η χρηματοδότηση κοινοπραξιών και προμηθευτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.