Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελλάδα τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες το χρόνο

Η Ελλάδα τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες το χρόνο

Ολγα Κεφαλογιάννη - Μπαρόζο copyΕπιδίωξη του Υπουργείου να προωθηθεί “Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες το χρόνο” αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη τύπου προς τους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης που δόθηκε στο Ζάππειο.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε επίσης, τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της.

Τόνισε ότι ο τουρισμός είναι από τους κυριότερους πυλώνες της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όχι μόνον για τις εθνικές οικονομίες αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Η κυρία Κεφαλογιάννη μίλησε επίσης τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία. Για το θέμα αυτό η υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα διοργανώσει Συνέδριο στις 10 και 11  Μαρτίου.

Επίσης σημείωσε ότι η ελληνική προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν ευρωπαϊκές χώρες. Όπως τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη η Επιτροπή πρόκειται να επεξεργασθεί πρόταση αλλαγών του τρόπου χορήγησης βίζας και θα κατατεθούν προτάσεις στα μέσα Μαρτίου.

Η υπουργός Τουρισμού απαντώντας σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα για όλους τους επισκέπτες της, ότι το 2014 αναμένουμε με βάση της προκρατήσεις αύξηση του αριθμού των τουριστών και ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να επικεντρωθούμε στην προώθηση της Ελλάδας ως χώρας τουριστικού προορισμού δώδεκα μήνες το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.