Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Δημόσια Σχολή Δυτών ξανάνοιξε στη Κάλυμνο

Η Δημόσια Σχολή Δυτών ξανάνοιξε στη Κάλυμνο

καταδύσειςΗ Δημόσια Σχολή Δυτών Καλύμνου ξανάνοιξε και δέχτηκε τους πρώτους 23 σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.

Το σχολείο, το οποίο λειτουργεί από το 1958, είναι ένα μοναδικό δημόσιο σχολείο το οποίο ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα, και δημιουργήθηκε για να καλύψει αρχικά τις ανάγκες του νησιού στον τομέα της εκπαίδευσης των καταδύσεων.

Οι καταδύσεις έχουν στηρίξει την οικονομία του νησιού, όμως υπήρχαν πολλά ατυχήματα λόγω της έλλειψης γνώσεων.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και η παρακολούθηση διαρκείας 40 ημερών παρέχει στους φοιτητές όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για την ασφαλή κατάδυση, αλλά και για πολλές άλλες εφαρμογές της επαγγελματικής κατάδυσης, όπως η εύρεση και η ανύψωση αντικειμένων, οι εργασίες σε λιμάνια, η τοποθέτηση και υποβρύχια συγκόλληση σωλήνων και τέλος παρέχει επίσης και την άδεια κατάδυσης.

Η σχολή είχε κλείσει το 2005 και επαναλειτούργησε τον Νοέμβρη επειδή το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν ήταν σε θέση να το χρηματοδοτήσει. Η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου θα παρέχει τα κεφάλαια, αλλά και μέσα από τις προσπάθειες πολλών τοπικών φορέων και ιδιωτών, όπως ο Σύλλογος Σφουγγαράδων Καλύμνου και ο δήμος, ενώ έμπειροι εκπαιδευτές θα διδάξουν στους μαθητές του σχολείου τις βασικές αρχές της αυτόνομης επαγγελματικής κατάδυσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.