Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενθουσίασαν τα Κυκλαδικά προϊόντα στο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013

Ενθουσίασαν τα Κυκλαδικά προϊόντα στο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013

IMG_3074aΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η φετινή συμμετοχή των Κυκλάδων ως τιμώμενη περιοχή στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013 που διοργάνωσε η ΔΕΣΜΗ Εκδοτική (Αθηνόραμα) από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace στο Μαρούσι.
Με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ταξίδεψαν τα πιο αντιπροσωπευτικά εκλεκτά Κυκλαδίτικα προϊόντα 25 παραγωγών, όπως φημισμένα κρασιά, ασυνήθιστα λικέρ, σπιτικά γλυκίσματα και μαρμελάδες, Π.Ο.Π. τυριά, βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα, χειροποίητες σάλτσες, ιδιαίτερα αρτοποιήματα, αγνά μέλια, μπίρες μικροζυθοποιίας και άλλα λαχταριστά εδέσματα από Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κέα, Κύθνο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο που μάγεψαν μεγάλους και μικρούς επισκέπτες.
Η επισκεψιμότητα του Φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υπολογίζεται σε πάνω από 17.000. Κατά τη διάρκεια του εορταστικού αυτού τριημέρου Γεύσεων, οι Κυκλαδίτες επιχειρηματίες, είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, να πραγματοποιήσουν επαφές και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες, ταυτόχρονα όμως υπήρχε και η δυνατότητα αγοράς των προϊόντων τους από τους επισκέπτες, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εξαντλήθηκαν.
Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, για να θαυμάσει τις ομορφιές των μοναδικών τουριστικών προορισμών του Νομού μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, βιντεοπροβολές, αφίσες και πληροφοριακό υλικό τόσο σε έντυπη, όσο και ψηφιακή μορφή. Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 15,000 ενημερωτικά έντυπα και ταξιδιωτικοί οδηγοί των Κυκλαδικών νησιών στο πλαίσιο ανάδειξης της περιοχής ως κορυφαίου οινο-γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.
Την πρώτη μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με εισηγητή τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων του ΟΠΕ σε θέματα επικοινωνίας και συγγραφέα, Δρ. Γιάννη Κριτσωτάκι, ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων να μυήσει τους 25 παραγωγούς – εκθέτες στους ‘χρυσούς κανόνες’ συμμετοχής σε εκθέσεις, προσφέροντας συμβουλές για τη κατάλληλη προετοιμασία που καθιστά μια συμμετοχή πιο επικερδής και αποτελεσματική.
Εκθέτες και επισκέπτες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την επιτυχημένη οργάνωση του Φεστιβάλ, καθώς και από τη συντεταγμένη παρουσία των Κυκλαδίτικων επιχειρήσεων, οι οποίες ξεχώρισαν τόσο για τα αυθεντικά, πρωτότυπα προϊόντα τους όσο και για την παρουσίαση τους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.