Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Ελλάδα μετά τη Σαρδηνία φθάνει ο Τυφώνας σήμερα

Στην Ελλάδα μετά τη Σαρδηνία φθάνει ο Τυφώνας σήμερα

φονικός-τυφώναςΗ Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων προβλέποντας ισχυρούς νοτιάδες στην Αδριατική και το βόρειο Ιόνιο έντασης κατά τόπους άνω των 8 μποφόρ.

Επίσης δεν αποκλείεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

—Τι έγινε στη Σαρδηνία

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο κυκλώνας Κλεοπάτρα στη Σαρδηνία όπου 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, η στάθμη των ποταμών ανέβηκε, φράγματα έσπασαν, γέφυρες κατέρρευσαν και αυτοκίνητα βούλιαξαν στα νερά που έφτασαν στα 3 μέτρα ύψος.

Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται πυρετωδώς για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέτα κήρυξε τη Σαρδηνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μιλώντας για εθνικό δράμα.

—Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθήνα

Με χαμηλή ταχύτητα κινούνται τα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της πρωινής νεροποντής.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες παρατηρούνται στην Χαμοστέρνας και στην Πειραιώς όπου έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.