Αρχική General Πρόθεση των μεγάλων tour Operators TUI και Thomas Cook να αναπτυχθούν περαιτέρω...

Πρόθεση των μεγάλων tour Operators TUI και Thomas Cook να αναπτυχθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά

fotoTUI copyfotothomascook copyΤην πρόθεση των μεγάλων tour Operators TUI και Thomas Cook να αναπτυχθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά και την «ψήφο» εμπιστοσύνης  που δίνουν στην χώρα  εισέπραξε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τους στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Λονδίνο στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market.  Στις συναντήσεις συμμετείχε  και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.

TUI
Τα κορυφαία στελέχη της TUI στην συνάντηση που είχαν με την υπουργό, καθώς και στη συνέχεια ο  επικεφαλής  του τουριστικού οργανισμού κ. Long σε γεύμα εργασίας, παρουσίασαν στην κυρία Κεφαλογιάννη τα σχέδιά τους για την ελληνική αγορά. Επισήμαναν πώς θα δημιουργήσουν νέα «τουριστικά πακέτα» και θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις υποδομών στην ελληνική αγορά. Στόχος τους είναι να προσφέρουν «μοναδικές τουριστικές εμπειρίες» που όπως εξήγησαν στην υπουργό σχετίζονται με προωθητικές ενέργειες και παροχή εξειδικευμένων προσφορών τουρισμού που θα στηρίζονται σε ειδικές μορφές τουρισμού (γαστρονομία, άθληση, συνέδρια κ.λπ.).  Παράλληλα θα καταρτιστούν και ειδικά προγράμματα τουρισμού για τις περιόδους του Φθινοπώρου και της Άνοιξης ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα  τουριστών καθόλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα οι εκπρόσωποι της TUI εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι θα αυξάνεται ετησίως ο αριθμός των επισκεπτών από την Αγγλία προς την Ελλάδα προσδιορίζοντας ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.  Στη συνάντηση με την TUI παρόντες ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Johan Lundgren, Garry Wilson, και Antonia Bouka ενώ στο δείπνο εργασίας η υπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της TUI κ. Peter Long.

Thomas Cook
Επίσης κατά την συνάντησή της με τους εκπροσώπους της Thomas Cook η υπουργός έλαβε διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον ανάπτυξης στην ελληνική αγορά  και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ελλάδα ως  προορισμό. Όπως ανάφεραν οι εκπρόσωποι του τουριστικού οργανισμού εστιάζουν τις επενδύσεις τους σε Condo Hotels ενώ ενεργούν προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που θα μετακινηθούν προς την χώρα μας το 2014. Σημαντικό στοιχεία είναι η «ψήφος εμπιστοσύνης» που οι εκπρόσωποι της Thomas Cook έδωσαν στην Ελλάδα καθώς επισήμαναν στην υπουργό ότι θεωρούν τη χώρα μας ως παράγοντας σταθερότητας, την επιλέγουν ως προορισμό, και διακρίνουν ότι προσφέρει ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα, στοιχείο σημαντικό προς την κατεύθυνση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Από τον τουριστικό οργανισμό με την κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν οι Andrew Cooper, Uli Sperl και Jill Thompson
Σημειώνεται, ότι η υπουργός κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη,  επικρότησε τα σχέδια που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τουριστικών Οργανισμών και τους κάλεσε να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους σε συνεργασία με τους  παράγοντες του ελληνικού τουρισμού και τους κατά τόπους φορείς. Επίσης αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο  ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού το οποίο και υλοποιείται με στόχο  την ανάδειξη της Ελλάδας στην κορυφή της παγκόσμιας  τουριστικής  κατάταξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ Αρθρογράφε ,

    Οι παραπάνω φίλοι μας, πιθανότατα έχουν ενοχληθεί απο την έλευση των Ρώσων, επειδή απειλείται η επι σειρά ετών εκμετάλευση των Ελληνικών ξενοδοχείων σύμφωνα με τις επιθυμίες των, τόσο στο καθορισμό τιμών, όσο και στις αδικαιολόγητες και αυθαίρετες εκπτώσεις στα τιμολόγια των ξενοδοχείων.

    Θα πρέπει να είμεθα πολύ προσεκτικοί για να διατηρήσομε το δικαίωμα που μας έδωσε η ανάπτυξη της Αγοράς των Ανατολικών χωρών και να αποφύγομε την βαμβακερή εκμετάλευση των αριστοτεχνων γερμανών σε αυτό το σπόρ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.