Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΟΞ: Ο Τουρισμός και δη ο Ξενοδοχειακός Κλάδος δεν έχει χώρο για...

ΠΟΞ: Ο Τουρισμός και δη ο Ξενοδοχειακός Κλάδος δεν έχει χώρο για καινοφανείς “φωστήρες”

Celestyal Cruises

Πανελλήνια Ομοσπονδία ΞενοδόχωνΚάθετα αντίθετη η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων στη πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, για απορρόφηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τα κατά τόπους επιμελητήρια και την ΚΕΕ.

Συγκεκριμένα απέστειλλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ύστερα από δεκαετίες, έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος, απραξίας, ολιγωριών αλλά και γενικότερης απαξίωσης από πλευράς Πολιτείας και άλλων επαγγελματικών και μη φορέων, η δυναμική που ανέπτυξε φέτος ο Ελληνικός Τουρισμός, κατέστη αρκετή για την εμφάνιση αυτόκλητων “σωτήρων” και “ειδικών” για ζητήματα που τον απασχολούν και για το μέλλον του.

Παρακολουθούμε με κατανόηση και με αρκετή συμπάθεια προσπάθειες διατύπωσης προτάσεων και διεκδίκησης ρόλων στο τουριστικό γίγνεσθαι, ακόμα και όταν προέρχονται από φορείς που μέχρι σήμερα και ειδικά την τελευταία εξαετία της κρίσης του ελληνικού τουρισμού, όταν οι ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες του τουρισμού αιμορραγούσαν για να κρατήσουν τον κλάδο όρθιο, απλώς, δεν υπήρχαν στο τουριστικό προσκήνιο.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Τουρισμός και δη ο Ξενοδοχειακός Κλάδος δεν έχει χώρο για καινοφανείς “φωστήρες”, που κατόπιν εορτής, σπεύδουν να υποδείξουν “λύσεις” και παρεμβάσεις επί θεσμοθετημένων και εξειδικευμένων ζητημάτων και μάλιστα με καταφανή όσο και απρόσμενη προχειρότητα.

Ο Ξενοδοχειακός κλάδος εκπροσωπείται εδώ και δεκαετίες, συνδικαλιστικά μέσω της ΠΟΞ και θεσμικά, στις σχέσεις του απέναντι στην Πολιτεία μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Με αγώνες και μάχες διεκδικεί τα αιτήματά του και πασχίζει για την ανάδειξη και αναγνώριση της σημασίας του τουρισμού στην εθνική οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Ο Ελληνικός Τουρισμός δε, συνολικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του εκπροσωπείται συντονισμένα και ενωμένα μέσω του ΣΕΤΕ, που είναι πλέον και Κοινωνικός Εταίρος και μέσω αυτού, διατυπώνει τις απόψεις και τις προτάσεις του προς την Πολιτεία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις αναζητώντας λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζει.

Αποδεδειγμένα υπηρετούμε και σεβόμαστε τον διάλογο. Και προτάσεις επί ζητημάτων του Τουρισμού που είναι τεκμηριωμένες, πρωτοποριακές, δημιουργικές και βασίζονται σε ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών, είναι πάντα ευπρόσδεκτες προς συζήτηση, στα ανωτέρω θεσμικά μας όργανα. Κάθε τι άλλο, είναι αυτονόητο ότι κινείται σε λανθασμένη τροχιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.