Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αρχοντικό πασά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου αγόρασε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Αρχοντικό πασά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου αγόρασε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

segkolenΗ Ρουαγιάλ Σεγκολέν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας που διεκδίκησε την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας με αντίπαλο τον εκλεγέντα – τότε – Νικολά Σαρκοζί, αγόρασε σπίτι στην παλαιά Πόλη της Ρόδου.

Μοναδικό κτίσμα, με δύο ορόφους, άριστα συντηρημένο, με μοναδικές τοιχογραφίες και έπιπλα αντίκες

Στην Παλιά Πόλη της Ρόδου αποκτά ιδιόκτητη κατοικίας η Ρουαγιάλ Σεγκολέν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας που διεκδίκησε την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας με αντίπαλο τον εκλεγέντα – τότε – Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για ένα διώροφο αρχοντικό, κτισμένο την εποχή της Τουρκοκρατίας, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, με θέα προς το λιμάνι και στο μεγαλύτερο μέρος της Παλιάς Πόλης.

Το εν λόγω ακίνητο ανήκε σε πασά της εποχής που αργότερα περιήλθε στους κληρονόμους του. Το διώροφο σπίτι με υψηλής τεχνικής τεχνουργήματα, επωλείτο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αγοραστής δεν βρισκόταν, μέχρι που εμφανίσθηκε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ύστερα από διαπραγματεύσεις “έκλεισε» την αγορά του.

Πίσω από το ψηλοτάβανο διώροφο κτίσμα – που είναι άριστα συντηρημένο και με πολλά έπιπλα αξίας δύο αιώνων – υπάρχουν κήπος, πηγάδι με καθαρό νερό, αιωνόβια δέντρα και βοηθητικοί χώροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm το τίμημα για την αγορά του ξεχωριστού σπιτιού συμφωνήθηκε τελικά στις 600.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Γαλλίδα πολιτικός έχει επισκεφθεί τη Ρόδο δύο φορές για διακοπές την πρώτη φορά το 2001 και τη δεύτερη το 2011. Αρχικά αναζητούσε σπίτι στην Πάτμο, όταν της έγινε πρόταση για το τούρκικο αρχοντικό στην Παλιά Πόλη και εξεδήλωσε αμέσως ενδιαφέρον.

Oι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και κατά διαστήματα επισκέπτονται τη Ρόδο, όπου έζησαν οι πρόγονοί τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.