Αρχική Αθλητικά 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Ο Γιάννης Ταμουρίδης «τρέχει» μαζί μας!

2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Ο Γιάννης Ταμουρίδης «τρέχει» μαζί μας!

tamouridis2Παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, αλλά και λάτρης των αγώνων δρόμου από την παιδική του ηλικία, ο Γιάννης Ταμουρίδης στέλνει το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και προσδοκά να βρεθεί κι αυτός στη γραμμή της εκκίνησης!

Ο ποδηλάτης του ΠΑΟΚ και ένας από τους κορυφαίους εν ενεργεία Θεσσαλονικείς αθλητές, έσπευσε να δηλώσει «πρεσβευτής» του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης.
Ο πατέρας του, Παύλος, είχε διατελέσει αθλητής στίβου και σήμερα υπηρετεί το άθλημα ως κριτής, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης υπήρξε «παιδί» του στίβου από μικρός, έχοντας δελτίο στον ΠΑΟΚ και συμμετέχοντας σε δρόμους αντοχής προτού ασχοληθεί με την ποδηλασία.

«Ξεκίνησα τον αθλητισμό από τον στίβο και έτρεχα μεγάλες αποστάσεις μέχρι τα 13 μου χρόνια, ως αθλητής του ΠΑΟΚ, πριν αρχίσω να ασχολούμαι με την ποδηλασία. Ακόμα και σήμερα, όμως, συνηθίζω να τρέχω, ειδικά το χειμώνα, στο πλαίσιο της προπόνησής μου. Είναι μια εναλλαγή από το ποδήλατο για μένα. Και φυσικά, το τρέξιμο αποτελεί ένα εξαιρετικό τρόπο άθλησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε φυσικής κατάστασης», τονίζει ο 33χρονος πρωταθλητής.

Παρά το βεβαρημένο αγωνιστικό του πρόγραμμα, που τον έφερε την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία και αυτές τις ημέρες στο Βέλγιο, ο Ταμουρίδης ευελπιστεί ότι θα εκπληρώσει την επιθυμία του και θα ζήσει το νυχτερινό πάρτυ δρόμου της 19ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους δρομείς:
«Ένας νυχτερινός αγώνας στο κέντρο της πόλης είναι κάτι που πραγματικά ξεχωρίζει. Ποιος δεν θα ήθελε να το ζήσει; Υπάρχει η πιθανότητα να έχω αγωνιστικές υποχρεώσεις εκτός Θεσσαλονίκης εκείνο το Σαββατοκύριακο, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ενόπλων δυνάμεων. Σε περίπτωση όμως που βρίσκομαι εδώ, είναι δεδομένο ότι θα βρεθώ στην εκκίνηση και θα τρέξω μαζί με όλους τους υπόλοιπους δρομείς των 5.000 μ.. Θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία για όλους και όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα βγουν κερδισμένοι».

Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας 5.000 μ. πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, είτε στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, ώρες 10:00-14:00 και 17:30-20:30), είτε μέσα από τον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org (η σχετική φόρμα εγγραφών θα είναι «ανοιχτή» μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής).

Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι 15 € (10 € για φοιτητές ή για ομάδες), ενώ το κόστος για όσους τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. είναι 10 € (5 € για φοιτητές ή για ομάδες, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές άνω των 12 ετών).

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η WIND, η Lucozade, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, η Sport 2000, η ΕΥΑΘ και η DHL, ενώ επίσημοι προμηθευτές είναι η MLS, η Αδαμίδης Α.Ε., η Dole, τα Φυτώρια Βασιλειάδη και η Honeybee Audiovisual.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.