Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ προς ΥΠΕΚΑ: «Ζήσε γάιδαρε να φας τριφύλλι !!…»

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ προς ΥΠΕΚΑ: «Ζήσε γάιδαρε να φας τριφύλλι !!…»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής ΑντωνίουΕπιστολή πρός το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απέστειλλε η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου διαμαρτυρόμενη για τους επιπλέον ελέγχους που επιβάλλονται από το Υπουργείο, σε συνέχεια των ήδη γνωστών αδειοδοτήσεων, αν η υπ’ όψη μονάδα, βρίσκεται πλησίον εκκλησίας ή γενικότερα Βυζαντινών / Νεωτέρων Μνημείων κλπ.

Δείτε την επιστολή

ΠΡΟΣ:1.1.ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ Κο Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ

            1.2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ Κο ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ

            2.1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κα ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

            2.2. Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓ.     «             Κο ΑΝ. ΛΙΑΣΚΟ

            2.3. ΠΡΟΕΔΡΟ & Γ.Γ.  ΕΟΤ κ.κ. ΠΑΛΛΗ &

            3     ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κο Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

 

MYTIΛΗΝΗ 21.10.2013

                                                                                              Α.Π.1465

Κύριε Υπουργέ,

                        Στα πλαίσια άμβλυνσης (άραγε 😉 της………Γραφειοκρατίας, με το Ν. 4030/11, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 49 του Ν. 4178/13, οι Ξενοδοχειακές μονάδες των Νησιών του Αιγαίου, υποχρεώνονται να περάσουν από ένα επιπλέον (πέραν του ΕΟΤ, που προηγείται) Συλλογικό ΄Οργανο το «Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής» (Σ.Α.), σε συνέχεια των ήδη γνωστών αδειοδοτήσεων του ΕΟΤ «Καταλληλότητας Οικοπέδου» και Έγκρισης Αρχιτεκτονικών  Σχεδίων», καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Βυζαντινών και Νεωτέρων Μνημείων ή κι απ’ το Κ.Α.Σ., αν η υπ’ όψη μονάδα, βρίσκεται πλησίον εκκλησίας ή γενικότερα Βυζαντινών / Νεωτέρων Μνημείων κλπ.

Κύριε  Υπουργέ,

                       Το χειρότερο, για την όποια προτεινόμενη αλλαγή (τροποποίηση / συμπλήρωση σχεδίων κλπ) απ’ το Σ.Α., είναι ότι ο φάκελος θα πρέπει να πάει πίσω / να επιστρέψει (ενδεχόμενα ύστερα από μήνες ή και……..χρόνια!) στον ΕΟΤ, πριν να οδηγηθεί  στην Πολεοδομία, για τα περαιτέρω…… «Ζήσε γάιδαρε να φας τριφύλλι !!…».

                       ΠΡΟΤΑΣΗ μας, αλλά κι υποχρέωση της Πολιτείας – συμβατής, άλλωστε με την Πρωθυπουργική ρήση «τ’  αλλάζουμε όλα» και με τις απόψεις / θέσεις των Υπηρεσιών και των Υπηρεσιακών τους Παραγόντων, που γραπτά διαβιβάσθηκαν αρμοδίως – «Τα όποια κριτήρια, όροι, προϋποθέσεις κλπ, απαιτούνται για αδειοδότηση Ξενοδ. Μονάδων στα Νησιά του Αιγαίου, να προβλεφθούν και να ενσωματωθούν (απ’ το Νομθέτη / Πολιτεία) στις απαιτήσεις του ενός και μόνο Συλλογικού Οργάνου (π.χ. του ΕΟΤ)» – κι όχι περισσότερων (εμπλεκομένων ή αλληλοαναιρούμενων κι όχι μόνον……), υποχρεώνοντας το φάκελο του Επενδυτή αναίτια να πηγαινοέρχεται (περιφερόμενος) από Υπηρεσία σε Υπηρεσία κι από Συλλ. ΄Οργανο σε Συλλ. ΄Οργανο, με ατέρμονες / αναποτελεσματικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Διαδικασίες, κύριε Υπουργέ, χρονο-κοστο-ψυχο-βόρρες και δυσλειτουργικές, καθόλου ελκυστικές αν όχι κι εχθρικές (μ’ ό,τι αυτό σημαίνει ….) για επενδύσεις, στην πολλά υποσχόμενη Αιγαιοπελαγίτικη Πολυνησία, καθιστώντας τους επίδοξους επενδυτές, μεσούσης της κρίσης, κακούς Πρεσβευτές κακών Πρεσβειών για τη Χώρα μας, σε βάρος της Αναγνωρισιμότητάς μας διεθνώς, μ’ ό,τι τούτο συνεπάγεται για το ΑΕΠ, την Απασχόληση,  την Ανάπτυξη  και  Ποιότητα Ζωής.

                        ΄Ετσι θα προσελκύσουμε επενδύσεις; ΄Ετσι θα βγούμε απ’ την ύφεση;

Κύριε Υπουργέ,

                        Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, προς άρση των όποιων επαπειλούμενων πρόσθετων δυσλειτουργιών / αγκυλώσεων που θα προκληθούν,  επιδεινώνοντας τη Γραφειοκρατία – Μητέρα των περισσότερων δεινών μας – που, πέραν όλων των άλλων κακών, μας δυσφημίζουν και διεθνώς κι όχι μόνο…….

Εν αναμονή απάντησής σας προς ενημέρωση και των μελών μας

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ

Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (προς ενέργεια):

1.ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

2.ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

3.ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

4.Δ.Σ. ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (προς ενημέρωση):

1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

2.ΔΗΜΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΛΗΜΝΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΙΚΑΡΙΑΣ

3.ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ

4.ΕΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΛΗΜΝΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ

5.ΜΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.