Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην τελική ευθεία το Black Sea Tourism Forum & Workshop

Στην τελική ευθεία το Black Sea Tourism Forum & Workshop

Picture 6Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία της διοργάνωσης Black Sea Tourism Forum & Workshop, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2013,  κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων και του Αναπτυξιακού Πρόγραμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και με τον συντονισμό της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB).

To Black Sea Tourism Forum & Workshop είναι μία διοργάνωση επαγγελματικού χαρακτήρα (b2b) που μεταξύ άλλων, στοχεύει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις χώρες και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Λιθουανία, κλπ) στην Αθήνα και στην Ελλάδα αλλά και στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συνεργασίας της τουριστικής αγοράς των 12 χωρών που αποτελούν τη ζώνη δραστηριότητας του UNDP Black Sea Trade & Investment Program.

Το Black Sea Tourism Forum & Workshop θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, στις  10 Οκτωβρίου και  στις 11 Οκτωβρίου. Ειδικά για τους hosted buyers, έχει ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων και εξοικείωσης με τον προορισμό της Αθήνας ενώ παράλληλα διοργανώνεται Ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι διεθνών φορέων και οργανισμών μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του προγράμματος UNDP BSTIP και ο πρόεδρος των Affiliate Members του UNWTO καθώς και το συνέδριο Digi.Travel σε συνεργασία με την Travel Media Applications.

Τη συμμετοχή τους στο Black Sea Tourism Forum & Workshop έχουν, ήδη, επιβεβαιώσει περισσότεροι από 45 επιλεγμένοι καθώς και περισσότεροι από 90 προμηθευτές.

Με σκοπό την πληρέστερη αξιοποίηση των προοπτικών που ανοίγονται μέσω του Black Sea Tourism Forum & Workshop και αξιοποιώντας το “μοντέλο” του απόλυτα επιτυχημένου Travel Trade Athens Workshop (22 – 23 Απριλίου 2013), το ACVB έχει, ήδη, εξασφαλίσει την υποστήριξη των ακόλουθων διεθνών οργανισμών:

World Youth Student & Educational Travel Association WYSE
Adventure Travel Trade Association ATTA
The International EcoTourism Society TIES
Romanian Association of Travel Agencies ANAT
Association of Turkish Travel Agencies TÜRSAB

Επιπρόσθετα, τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι κύριοι κλαδικοί τουριστικοί φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) κ.α.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΤΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, ανέφερε σχετικά: «Η προετοιμασία της διοργάνωσης, από την ΕΑΤΑ, μέσω του ACVB και σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους τουριστικούς φορείς της χώρας μας αλλά και φορείς της διεθνούς αγοράς,  ολοκληρώνεται με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Τόσο ο αριθμός όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων, ενισχύουν τις προσδοκίες μας για μία ιδιαίτερα επιτυχημένη και εποικοδομητική διοργάνωση,  υψηλού επαγγελματικού χαρακτήρα, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω σύσφιγξη των επαγγελματικών δεσμών μεταξύ των χωρών της περιοχής μας και της διεθνούς τουριστικής κοινότητας. Η κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του αναπτυξιακού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για τη διοργάνωση του Black Sea Tourism Forum & Workshop στην Αθήνα, μας προσφέρει και μία μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το μοναδικό τουριστικό προϊόν της πόλης μας και τις δυνατότητές της ως τουριστικού και συνεδριακού προορισμού».

Ο Επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την Προώθηση του Εμπορίου και των Επενδύσεων στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου (UNDP Black Sea Trade and Investment Promotion Programme), κ. Barry Kolodkin, επισημαίνει ότι «το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ έχει την χαρά να συμπράττει με τον Δήμο Αθηναίων για τη διοργάνωση του Black Sea Tourism Forum & Workshop, καθώς πιστεύουμε ότι η περιοχή του Εύξεινου Πόντου είναι ένας αναδυόμενος ταξιδιωτικός προορισμός όπως επίσης και μια αναπτυσσόμενη πηγή τουριστών. Μέσω της συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, που αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, στοχεύουμε στην ανταλλαγή γνώσεων και την προώθηση πραγματικών επιχειρηματικών ευκαιριών».

Πλατινένιοι HYPERLINK “http://www.blacksea.travel/sponsorships/”Χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), η Αεροπορική εταιρεία Aegean και ο Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών, Χρυσοί Χορηγοί  οι Era Ltd και Aldemar Hotels & Spa, Exclusive χορηγοί είναι οι Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Amphitrion, Athens Open Tour, Citysightseeing Athens, Interland, City Contact – Athens Walking Tours, Congress Line, Kambilis S.A, Key Tours, Winepoint, Hydraiki-Athens One Day Cruise, Sunshine train, Green Apple Travel, Χορηγοί Φιλοξενίας είναι οι Athinais, Divani Acropolis, Electra Palace, Best Western Ilissia, New Hotel, NJV Plaza, Radisson Blu Park, S.G.Lycabettus ενώ Xορηγοί Επικοινωνίας είναι οι Balcans.com, GTP, Χρήμα & Τουρισμός, KSD, Travel Daily News, Travelling New, Tourism Press, Τουριστική Αγορά, Meetingreece.

Το  Black Sea Tourism Forum & Workshop έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.