Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αμερικανικά funds έρχονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

Αμερικανικά funds έρχονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

pictureΓια την «επενδυτική» απόβαση αμερικανικών funds στην Ελλάδα γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι μιλούν για «πολύ δυνατό ενδιαφέρον, στον βαθμό όπου οι ελληνικές τράπεζες πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το ενδεχόμενο της νέας ιδιωτικοποίησης στον ταλαιπωρημένο αυτό τομέα».

Ως επικεφαλής της επενδυτικής αυτής κίνησης, φέρεται να είναι ο John Paulson μαζί με μια ομάδα Αμερικανών εκπροσώπων funds οι οποίοι σύμφωνα με τους FT «είναι σίγουροι πως η Ελλάδα η οποία εδώ και καιρό φαινόταν ως η πιο αδύναμη οικονομία της περιφέρειας της Ευρωζώνης έχει αρχίσει να αλλάζει»

Ποιος είναι ο John Paulson
Στη συνέχεια, οι Financial Times σκιαγραφούν το προφίλ του Paulson αναφέροντας: «Ο κ. Paulson, πιο γνωστός για την επιτυχημένο του στοίχημα κατά την αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ το 2007, επαίνεσε την Ελλάδα για την κυβέρνηση της, ”η οποία είναι πολύ ευνοϊκή όσον αφορά τις επενδύσεις”’».

«Η ελληνική οικονομία επανακάμπτει, κάτι που θα ωφελήσει τον τραπεζικό τομέα», αναφέρει ο κ. Paulson στους Financial Times, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως το fund του «έχει σημαντικές συμμετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, τις δύο τράπεζες οι οποίες έχουν προκύψει οι πιο ”’δυνατές” μέσα από την κρίση. Και οι δύο είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες και έτοιμες να ανακτήσουν τις απώλειες τους με σωστή διαχείριση», δηλώνει ο Paulson.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.