Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Κρήτη οι νεφροπαθείς της Σαντορίνης, λόγω της γνωστής βλάβης της ΔΕΗ

Στη Κρήτη οι νεφροπαθείς της Σαντορίνης, λόγω της γνωστής βλάβης της ΔΕΗ

UnknownΣτην Κρήτη διακομίσθηκαν για την απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς ασθενείς της Σαντορίνης,  τη Παρασκευή 16/8/2013 όπως και την 14/8/2013, λόγω της γνωστής βλάβης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.  

Η αιμοκάθαρση έγινε στο Μεσογειακό κέντρο διακοπών αιμοκάθαρσης «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Το Μεσόγειος ήταν η μόνη μονάδα αιμοκάθαρσης του νησιού που μπορούσε να παρέχει αιμοκάθαρση στους ασθενείς της Σαντορίνης, λόγω διαθεσιμότητας αλλά και εμπειρίας στην παροχή αιμοκάθαρσης σε μεγάλο αριθμό ασθενών. Συνολικά διακομίσθηκαν 16 νεφροπαθείς (15 Σαντορινιοί κι ένας Αυστριακός που έκανε διακοπές στο νησί) με 2 ειδικές πτήσεις του 8 Θέσιου αεροπλάνου του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης.

Κατά το παρελθόν στο «Μεσόγειος» έχει φιλοξενηθεί ολόκληρη η μονάδα νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου λόγω συντήρησης του συστήματος επεξεργασίας νερού του νοσοκομείου, ενώ εξυπηρετεί και τους ασθενείς με αυστραλιανό αντιγόνο (Heb B positive) του Βενιζέλειου νοσοκομείου λόγω μη ύπαρξης απομονωμένου χώρου στο νοσοκομείο .

Κάθε χρόνο προσέρχονται στο «Μεσόγειος» περίπου 500 νεφροπαθείς ασθενείς από όλο τον κόσμο με τις οικογένειες τους για διακοπές στην Κρήτη, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Παράλληλα παρέχει αιμοκάθαρση σε  105 νεφροπαθείς από την Κρήτη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αφού τα νοσήλια τους καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.