Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Εκτελεστική Επιτροπή των Affiliate Members του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο ΣΕΤΕ...

Στην Εκτελεστική Επιτροπή των Affiliate Members του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο ΣΕΤΕ για 9η φορά

seteΓια 9η συνεχή φορά ο ΣΕΤΕ εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή των Affiliate Members του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΑΜ/UNWTO) κατά την 20η Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Victoria Falls (συνδιοργάνωση Ζιμπάμπουε & Ζάμπια). Η θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι διετής και ξεκινά τον Ιανουάριο 2014.

Ο ΣΕΤΕ έχει ήδη την Προεδρεία της εν θητεία  Εκτελεστικής Επιτροπής και συντονίζει την δράση της στο πλαίσιο του προγράμματος των Affiliate Members του UNWTO.
Ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο στα Affiliate Members, δήλωσε ότι: «η εκλογή του ΣΕΤΕ για ακόμη μια φορά στην Εκτελεστική Επιτροπή των Affiliate Members έρχεται ως αναγνώριση, αφενός μεν της συνεπούς  παρουσίας και  συνεισφοράς του στα διεθνή τουριστικά δρώμενα και ιδιαίτερα στην ενίσχυση  των  προσπαθειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφετέρου δε της σημασίας και του ειδικού βάρους της Ελλάδος στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι».

Στα Affiliate Members μετέχουν περί τους 500 τουριστικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και πανεπιστήμια από 80 χώρες με περισσότερους από 1 εκατ. εργαζόμενους, ενώ 1 στα 5 μέλη επιχειρεί και στις 5 ηπείρους. Τα Affiliate Members έχουν ως κύριο σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τη δημιουργία / διάδοση τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού.

Ο UNWTO είναι ο επίσημος φορέας τουρισμού (specialized agency) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.