Αρχική Διεθνή Ταξιδιωτική οδηγία για την Αίγυπτο εξέδωσαν οι ΗΠΑ μετά το θάνατο 21χρονου...

Ταξιδιωτική οδηγία για την Αίγυπτο εξέδωσαν οι ΗΠΑ μετά το θάνατο 21χρονου Αμερικανού

Επιβεβαίωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το θάνατο του αμερικανού πολίτη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στη διάρκεια ταραχών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνει η διεθνής κοινότητα, ενώ διάχυτος είναι ο φόβος για νέες αιματηρές συμπλοκές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια Αμίν Ετζεντίν, ο 21χρονος εργαζόταν στο αμερικανικό μορφωτικό κέντρο της Αλεξάνδρειας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βέντρελ.

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι επέτρεπε «σε περιορισμένο αριθμό κυβερνητικών υπαλλήλων -μελών του διπλωματικού και του προξενικού προσωπικού- και στις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο, λόγω των πολιτικών και κοινωνικών ταραχών που σημειώνονται στη χώρα».

Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγία, καλώντας τους αμερικανούς πολίτες που πρόκειται να μεταβούν στην Αίγυπτο να αναβάλουν το ταξίδι τους και όσους διαμένουν εκεί να βρίσκονται σε ύψιστη επαγρύπνηση για την ασφάλειά τους.

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μόρσι, του πρώτου ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, οι συγκεντρώσεις των αντιπάλων πλευρών μαρτυρούν τον αυξανόμενο διχασμό στη χώρα, ενώ οι συγκρούσεις προκαλούν ανησυχίες για επέκταση των ταραχών.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 600 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή στην Αίγυπτο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Πέντε εκ των νεκρών πυροβολήθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου. Δύο ακόμα σκοτώθηκαν εξαιτίας πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε προάστιο της πρωτεύουσας, αναφέρουν ιατρικές πηγές. Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο κτίριο ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας τραυματισμών που έφεραν από σκάγια καραμπίνας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 613 άτομα τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων.

Την Κυριακή, εκατομμύρια διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μόρσι.

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μία Ολλανδή δημοσιογράφος στην πλατεία Ταχρίρ, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης και ιατρικές πηγές.

Η δημοσιογράφος βιάστηκε κατ’ επανάληψη στην πλατεία, πριν από μερικές ημέρες. Το ανακοινωθέν κρατικού νοσοκομείου Καΐρου αναφέρει ότι η γυναίκα εισήχθη αφού είχε βιαστεί από πέντε άνδρες. Η κατάστασή της ήταν σοβαρή, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αργότερα πήρε εξιτήριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.