Αρχική Γαστρονομία Mount Athos Area Gourmet 2013: ….όταν η αγιορείτικη γαστρονομία αγγίζει ουρανίσκους και...

Mount Athos Area Gourmet 2013: ….όταν η αγιορείτικη γαστρονομία αγγίζει ουρανίσκους και ψυχές!

Picture 2Picture 202Με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου και τη συνεργασία του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde

Menu εμπνευσμένα από την αγιορείτικη διατροφή, πιάτα μυρωδάτα βασισμένα στην παραγωγή του αγιορείτικου κόλπου και του Άθωνα, οίνοι βιολογικοί φτιαγμένοι από τα ευλογημένα χέρια των αγιορειτών, συνταγές λιτές που αναδεικνύουν τη δύναμη της αγνής πρωτογενούς παραγωγής, φωτιές που σιγο-μαγειρεύουν ψάρια με λαχανικά στους νταβάδες και στα αγιορείτικα σινιά χαρακτήρισαν την τρίτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του Mount Athos Area Gourmet με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα».

Επισκέπτες και εκπρόσωποι τύπου δοκίμασαν αυθεντικές αγιορείτικες γεύσεις, διά χειρών Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, Ηλία Γκότση, Γιάννη Κρητικού, Γιώργου Ψύλλου και Δημήτρη Πολύζου και περιηγήθηκαν γευστικά και νοερά στις τράπεζες των Ιερών Μοναστηριών, διαπιστώνοντας ότι η απλότητα της ζωής των αγιορειτών δημιουργεί τάσεις γαστρονομικές, που χαρακτηρίζουν τον τρόπο της ασκητικής συμπεριφοράς τους.

Η τρίτη εβδομάδα του Mount Athos Area Gourmet 2013 προσέλκυσε Έλληνες και Ευρωπαίους επισκέπτες, παρέχοντάς τους την εξαιρετική δυνατότητα να εντρυφήσουν στις μοναστηριακές γεύσεις και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι «Η Μοναστηριακή Κουζίνα» αποτελεί τη ναυαρχίδα της διοργάνωσης.          

Η επομένη θεματική εβδομαδιαία ενότητα έχει τίτλο «Η Προσφυγική Κουζίνα» : μια ξεχωριστή εβδομάδα που αναδεικνύει γεύσεις της Μικρασίας και του Πόντου, όπως αυτές ταξίδεψαν μαζί με υπάρχοντα και αναμνήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες μας, διαμορφώνοντας ξεχωριστούς τρόπους ζωής και γαστρονομικών φαινομένων. Μαθήματα μαγειρικής, γιορτές του δρόμου και των λιμανιών αλλά και υψηλού επιπέδου gourmet menu είναι μερικές από τις εξαιρετικές δραστηριότητες που συνθέτουν τη δομή της.  

Το Mount Athos Area Gourmet 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.