Αρχική Γαστρονομία Ζωντανή διαφήμιση του Τουρισμού και της Κρητικής Γαστρονομίας στη Ρώμη

Ζωντανή διαφήμιση του Τουρισμού και της Κρητικής Γαστρονομίας στη Ρώμη

Cretan Gastronomy in Rome - Travelling NewsΜεγάλη επιτυχία και εξαιρετική ανταπόκριση-αποδοχή από όλο το φάσμα της Ιταλικής κουλτούρας αλλά και της επιχειρηματικότητας, σημείωσε η εκδήλωση προβολής του Κρητικού τουρισμού και της Κρητικής γαστρονομίας που οργάνωσαν από κοινού το Σάββατο το βράδυ 8 Ιουνίου η Περιφέρεια Κρήτης και η πρεσβεία μας στην Ρώμη. Η εκδήλωση, στον κήπο της Ελληνικής πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του πολιτισμικού φεστιβάλ ‘CEREALIA 2013’ που οργανώνει ο δήμος Ρώμης, όπου φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Την πρώτη ημέρα έναρξης του φεστιβάλ την Πέμπτη 6 Μαΐου στο Μουσείο των «Θερμών Λουτρών του Διοκλητιανού» στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, των Γραμμάτων και των Τεχνών, αλλά και ομογενών, αναφέρθηκε στην ιστορία, στον πολιτισμό της Κρήτης που διασυνδέονται με τον ποιοτικό μας τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα του νησιού που παράγει-όπως επεσήμανε- ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα τα οποία και περικλείουν την βάση της μοναδικής στον κόσμο Κρητικής διατροφής που πηγάζει από τα χρόνια του Μινωικού Πολιτισμού.
Ειδικότερα το Σάββατο 8 Ιουνίου στον κήπο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ρώμη, πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση προβολής του Κρητικού τουρισμού, της Κρητικής γαστρονομίας, και των προϊόντων μας, με τίτλο «Οι γεύσεις της Κρητικής Γής» στην οποία είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Ιταλίας που διακινούν χιλιάδες τουρίστες στην Ευρώπη, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πρέσβεις ή εκπρόσωποι πρεσβειών, καθώς επίσης καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας του πολιτισμού και των τεχνών της Ιταλίας.
Η φιλοξενία και οργάνωση της εκδήλωσης από τον πρέσβη μας στην Ρώμη Θεμιστοκλή Δεμίρη ήταν εξαιρετική κάτι που σχολίασαν με κολακευτικά λόγια όλοι οι προσκεκλημένοι. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, και ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Βρέντζου, αφού ευχαρίστησε τον πρέσβη μας στην Ρώμη Θεμιστοκλή Δεμίρη και το προσωπικό της πρεσβείας, αναφέρθηκε στις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Κρήτη, αλλά και στα παραγόμενα ποιοτικά-πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα.
«Η Κρήτη προσφέρει ποιοτικό τουρισμό που τον έχουμε διασυνδέσει με την μοναδική στον κόσμο Κρητική διατροφή, και αυτό κάνουμε με την αποψινή εκδήλωση, να προβάλουμε το Brand name «ΚΡΗΤΗ» που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, δηλαδή ιστορία-πολιτισμό-φιλοξενία-μοναδικές φυσικές ομορφιές-ποιοτικό τουρισμό-Κρητική διατροφή» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Προσκαλέσαμε σήμερα στην πρεσβεία μας μεταξύ άλλων, μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες που διαθέτουν δίκτυο διανομών τροφίμων στην Ιταλία, αλλά και στελέχη μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, για να προωθήσουμε τόσο το τουριστικό μας προϊόν, όσο και τα πιστοποιημένα ποιοτικά μας Κρητικά προϊόντα. Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης είναι στοχευμένες και τα αποτελέσματα είναι ήδη θετικά και χειροπιαστά, στην προώθηση, προβολή κι ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας στο εξωτερικό αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης η προβολή της παραγωγικής και διατροφικής ταυτότητας της Κρήτης και η ανάδειξή της ως τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό. …» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.
Οι καλεσμένοι στην διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, και να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί από διάφορες ποικιλίες. Μάλιστα ο Κρητικός σεφ και πρόεδρος των Ελληνικών εστιατορίων στην Ιταλία, Αντώνης Μηλίτσης μαγείρεψε ενώπιων των προσκεκλημένων οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετέχουν στην διαδικασία, και στην συνέχεια να γευτούν τα μοναδικά εδέσματα όπως: απάκι με σταμναγκάθι – με σως ξύδι μπαλσάμικο, σαρικόπιτες, στιφάδο μοσχάρι, αρνάκι με μέλι και αμύγδαλα, διάφορα όσπρια και σαλάτες.
Το εγκώμιο της Κρήτης έπλεξε ο Έλληνας πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης αναφερόμενος τόσο στο τουρισμό της όσο και στα προϊόντα που παράγει, ενώ κάλεσε τους παραβρισκόμενους να επισκεφθούν την Ελλάδα και το νησί μας.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου δήλωσε ότι «με δύναμη, με οργάνωση, με μεθοδικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία και με εξωστρέφεια να δούμε όλες εκείνες τις κατευθύνσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».
Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στην Ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη στο πλαίσιο του πολιτισμικού φεστιβάλ ‘CEREALIA 2013’ παραβρέθηκαν: οι πρέσβεις Γερμανίας, Φιλανδίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Κύπρου, Εσθονίας, Μάλτας, Αιγύπτου, ο Έλληνας πρέσβης στο Βατικανό, δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας όπως Ιταλικό πρακτορείο ANSA και ADNKRONOS, il Tempo, Republika, STAMPA, Messaggero, Il sole 24 ore, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διάθεση τροφίμων, διευθυντικά στελέχη μεγάλων τουριστικών πρακτορείων που διακινούν χιλιάδες τουρίστες στην Ευρώπη, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής ομογένειας, αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ιταλικής ζωής.
Αξίζει να επισημανθεί ότι Ιταλός επιχειρηματίας που διαθέτει το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής στην Ρώμη με είδη ‘delicatessen’ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να τοποθετήσει στα ράφια του καταστήματος του Κρητικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης όπως σταφίδα, ελιές, κρασί, ξεροτήγανα κ.α.
Εξάλλου την Παρασκευή το βράδυ 7 Ιουνίου στο πλαίσιο του Ιταλικού πολιτισμικού φεστιβάλ ‘CEREALIA 2013’ , σε ανοιχτό χώρο σε προάστιο της Ρώμης πραγματοποιήθηκε συναυλία Κρητικής μουσικής με τίτλο «Οι Ήχοι της Κρητικής Γής» με την συμμετοχή των: Ζαχαρία Σπυριδάκη (λύρα- τραγούδι), Δημήτρη Σιδερή (λαούτο-τραγούδι), Γιώργο Ζαχαριουδάκη (πνευστά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.