Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον πάροχο κατάρτισης

Οι δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον πάροχο κατάρτισης

sete-eedeΤην Travelling News ενημέρωσαν ωφελούμενοι – δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης, ότι συγκεκριμένο ΚΕΚ – πάροχος κατάρτισης, προσπαθεί να τους προσελκύσει με μεθόδους μη θεμιτές, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι θα έχουν πρόβλημα, εάν δεν ακολουθήσουν το δικό του πρόγραμμα σπουδών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ και την ΕΕΔΕ δεν τίθεται τέτοιο θέμα, οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης δικαιούνται να επιλέξουν εκείνοι το πρόγραμμα κατάρτισης και το ΚΕΚ που τους ταιριάζει, χωρίς να διαταράσσεται η κρίση και η απόφαση τους, αρκεί βέβαια να βρίσκεται από το Μητρώο Παρόχων, ας μην παρασύρονται λοιπόν από παραπλανητικές και καταχρηστικές πρακτικές προσέλκυσης.

Επίσης οι τυχόν «απειλές» προς τους ωφελούμενους ότι είναι «δέσμιοι» του παρόχου κατάρτισης μέσω του οποίου υπέβαλαν την αίτηση δεν ισχύουν, αφού μπορούν να επιλέξουν πάροχο και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σε αυτόν,  μετά την επιλογή τους ως επιτυχόντες. 

Εξ άλλου στη σελιδα www.sete-voucher.gr, υπαρχει η παρακάτω οδηγία

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών” και επειδή παρατηρήθηκαν επανελειμμένως φαινόμενα επιθετικής προσέλκυσης ανέργων από παρόχους κατάρτισης, οι συνδικαιούχοι ΣΕΤΕ και ΕΕΔΕ υπογραμμίζουν το προβλεπόμενο δικαίωμα των ωφελουμένων – δικαιούχων της επιταγής κατάρτισης – να επιλέγουν ελεύθερα τον πάροχο κατάρτισης, από το Μητρώο Παρόχων, με γνώμονα τα προσφερόμενα προγράμματα, την αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών, τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τις δυνατότητες και τις προσδοκίες τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.