Αρχική Αεροπορικά Νέα Παγκόσμια Πρεμιέρα: Η Βασίλισσα των Αιθέρων στην Αθήνα!

Παγκόσμια Πρεμιέρα: Η Βασίλισσα των Αιθέρων στην Αθήνα!

2382_03_0004Η Lufthansa πιστεύει στην Ελλάδα – Κορυφαία αποτελέσματα το 2012 και τους πρώτους μήνες το 2013

Τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», το Β747-8 της Lufthansa υποδέχτηκε χθες η Αθήνα σε μια εντυπωσιακή τελετή που διοργανώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος. Στις 12 το μεσημέρι, η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας προσγειώθηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Lufthansa, σε μια από τις πλέον υποσχόμενες αγορές της Νότιας Ευρώπης, παρουσία εκατοντάδων εκλεκτών προσκεκλημένων συνεργατών της αεροπορικής εταιρίας και δημοσιογράφων.

Στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και φιλίας σε όλη την υφήλιο, η Lufthansa επέλεξε την Αθήνα για την παρουσίαση του μακρύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία της Ελληνικής αγοράς για την γερμανική εταιρία. Αριθμώντας περισσότερο από 1,2 εκατομμύριο επιβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν πέρσι από και προς την Ελλάδα, η Lufthansa κατέγραψε αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2011, ενώ και οι προοπτικές για το 2013 είναι πολύ ευοίωνες.

Lufthansa 2Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη παρέστει σε εκδήλωση για την υποδοχή του μεγαλύτερου σε μήκος αεροσκάφους του κόσμου Β747/800, της Lufthansa. Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της γερμανικής εταιρείας καταδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση και την πίστη της στην ελληνική αεροπορική αγορά.
«Κατά τη διάρκεια των 54  ετών λειτουργίας της Lufthansa στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει συμβάλει στην επιτυχημένη σύνδεση της Ελλάδας όχι μόνο με την πολύ σημαντική αγορά της Γερμανίας, αλλά και μέσω του ευρύτατου δικτύου και των συνδέσεών της, με  αγορές με ισχυρότατους δεσμούς για τους Έλληνες, όπως η Β. Αμερική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση κοινωνικοοικονομικών και πολιτισμικών δεσμών», τόνισε η υπουργός Τουρισμού. Και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία επέλεξε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για την επίσκεψη του αεροσκάφους Β-747/800. Η κυρία Κεφαλογιάννη είπε ακόμη ότι η αποτελεσματική και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα  Αθηνών και σημαντικών συνεργατών τόσο από πλευράς επιχειρησιακής όσο και επιχειρηματικής, αποτελεί προυπόθεση για περαιτέρω ανάπτυξη.

“Γνωρίζουμε όλοι το ρητό «η Ισχύς εν τη ενώσει», κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα από τη μακρόχρονη συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ Ελλάδας και Lufthansa, που αποτελούν το τέλειο δίδυμο!”, δήλωσε ο κύριος Carsten Schaeffer, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής. “Παρά τους ταραχώδεις καιρούς, η καινοτομία και η δέσμευση στην ποιότητα και την πρόοδο αποφέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα. Έμπρακτη απόδειξη αποτελούν τα στατιστικά του 2012 για την Ελληνική αγορά, που έχουν ανοδική τάση.”

Ο κύριος Schaeffer πρόσθεσε, “Είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιαστείτε από το μέγεθος του αεροσκάφους, καθώς και από τον εσωτερικό σχεδιασμό και τη διαρρύθμιση της καμπίνας. Θα εντυπωσιαστείτε όμως και από το γεγονός ότι παρά τις διαστάσεις του, το επόμενης γενιάς jumbo είναι πολύ πιο αποδοτικό από τα προηγούμενα αεροσκάφη. Στη διάρκεια ενός έτους λειτουργίας του, έχει αποδείξει ότι είναι είναι πολύ οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Με την ενσωμάτωσή του στο στόλο μακρινών διαδρομών, η Lufthansa προσφέρει ένα προϊόν που συνάδει απόλυτα με τη δέσμευση της εταιρίας για καινοτομία, τεχνολογία και αποδοτικότητα, ενώ παράλληλα διαθέτει χαρακτηριστικά και ανέσεις που αναμφίβολα θα μεγιστοποιήσουν την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας”.

Από την πλευρά του, ο κύριος Harro Julius Petersen, Γενικός Διευθυντής της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ενσωμάτωση του 8ου Boeing 747-8 στο στόλο της Lufthansa, ενός αεροσκάφους που προσωπικά θεωρώ ως «την επανάσταση στις εναέριες μεταφορές». Η εξαιρετικά αυτή σημαντική αγορά αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρίας μας στην ποιότητα, την καινοτομία, την οικονομία. Είμαστε σίγουροι ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα μοναδικό προϊόν και μια εξίσου μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Για να το εξασφαλίσουμε αυτό, πραγματοποιήσαμε το 2007 μια έρευνα μέσω διαδικτύου, κατά την οποία ζητήσαμε τις προτάσεις και απόψεις τους, πάντα σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής βρίσκεται σήμερα μπροστά σας …”

To θαύμα της τεχνολογίας διαθέτει μια σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις (νέα πτερύγια, κορυφαίας απόδοσης κινητήρες), που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση ρύπων, δύο από τους κύριους στόχους του προγράμματος SCORE της Lufthansa, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιού τύπου αεροσκαφών με σύγχρονα, αποδοτικά και αθόρυβα αεροσκάφη. Ήδη η γερμανική αεροπορική εταιρία έχει δρομολογήσει επτά ολοκαίνουρια B747-8, ενώ έχει παραγγείλει άλλα 19 που αναμένεται να παραδοθούν έως το 2015. Το νέο Jumbo έχει δρομολογηθεί από το 2012 σε δρομολόγια από τη Φρανκφούρτη προς Μπανγκαλόρ, Δελχί, Χονγκ Κονγκ, Ουάσινγκτον, Μαϊάμι και Λος Άντζελες, ενώ σε δοκιμαστική φάση βρίσκονται οι πτήσεις προς Μεξικό και Σάο Πάολο. Η διαχείριση της Lufthansa μελετά επιπλέον 45 πόλεις ανά την υφήλιο ως ενδεχόμενους υπερατλαντικούς προορισμούς των Boeing 747-8.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, οι φιλοξενούμενοι της Lufthansa είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους χώρους του σύγχρονου αεροσκάφους και να θαυμάσουν από κοντά την άνετη καμπίνα και το πολυτελές εσωτερικό της, συμπεριλαμβανομένης της νέας Business Class με τα καινούρια καθίσματα Recaro Comfort Line 3520 που μετατρέπονται σε πλήρως επίπεδο κρεβάτι, την πρόσφατα βραβευμένη από τη Skytrax First Class, με ξεχωριστό κάθισμα και κρεβάτι και την ανανεωμένη Economy Class.

Με μια ματιά
Αίσθημα άνεσης και ευρυχωρίας, περισσότερος χώρος για τα πόδια, βελτιωμένη διαρρύθμιση θέσεων/ άνετα καθίσματα/ εργονομική εσωτερική επένδυση καθισμάτων/ τεχνολογικές διευκολύνσεις.

Εμπλουτισμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με προσωπικές οθόνες για κάθε πελάτη, ψυχαγωγικά προγράμματα «κατόπιν ζήτησης», ταινίες σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και συναρπαστικά ντοκιμαντέρ, διεθνή ραδιοφωνικά κανάλια, ποικιλία μουσικών CDs, ηλεκτρονικά παιχνίδια, παιδικό κανάλι.

Business Class (32 θέσεις στο άνω κατάστρωμα, 60 θέσεις στην κυρίως καμπίνα)
• Αίσθημα ευρυχωρίας, σύγχρονο design καμπίνας.
• Πλήρως επίπεδα κρεβάτια: με το πάτημα ενός κουμπιού, το κάθισμα μετατρέπεται σε άνετο κρεβάτι 1,98 μ.

First Class (8 θέσεις)
• Στην κυρίως καμπίνα, στις πρώτες σειρές του ρύγχους, το πιο ήσυχο τμήμα του αεροσκάφους (Αποκλειστικός χώρος όπου δεν επιτρέπεται η διέλευση άλλων επιβατών)
• “Η πιο ήσυχη First Class στον κόσμο” (Ηχομονωτικές κουρτίνες και δάπεδο)
• “Καλύτερο κρεβάτι First Class” (ευρύτερο κρεβάτι, διαστάσεων 80 εκ. x 207 εκ.)

Economy Class
• Σημαντικά μεγαλύτερος ατομικός χώρος για κάθε επιβάτη (περίπου 5-7 εκ. περισσότερος χώρος για τα πόδια)
• Ευρύχωρη καμπίνα/ ανανεωμένος σχεδιασμός; Καμπίνα διαιρεμένη σε δύο μέρη
• Μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος/ μεγαλύτερη απόσταση από τον χώρο αποθήκευσης χειραποσκευών πάνω από το κάθε κάθισμα
• ενσωματωμένη υποδοχή παροχής ενέργειας για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.