Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμμετοχή του «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ» στην έκθεση «Ταξίδι 2013»

Συμμετοχή του «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ» στην έκθεση «Ταξίδι 2013»

ΦΩΤΟ 2Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή στην έκθεση «Ταξίδι 2013» (Λευκωσία, 17-19/5/2013) του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» που συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος» 2007 – 2013. Την ευθύνη για τη διοργάνωση της συμμετοχής είχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφερειακή Ενότητα Χίου (εταίρος 3 του έργου).

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Περίπτερο 4 της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων από τις τέσσερις περιοχές συνεργασίας (Ελλάδα: Οροπέδιο Λασιθίου, Σητεία, Χίος και Κύπρος: Κοινότητες περιοχής Τροόδους).

Τα τοπικά προϊόντα εμπλέκονται διαχρονικά στην οικονομία και στις αναπτυξιακές διαδικασίες κάθε περιοχές, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα και δημιουργώντας θετικούς συνειρμούς που ενισχύουν την ελκυστικότητα κάθε τόπου. Η ειδική θεματολογία της έκθεσης (γαστρονομικός τουρισμός) ταυτίζεται απόλυτα με τη νέα τάση ανάδειξης, εμπλουτισμού και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής με βάση τα χαρακτηριστικά διατροφικά προϊόντα που παράγει. Τα τοπικά προϊόντα που προβλήθηκαν και κατ’ επέκταση οι τόποι παραγωγής τους πέτυχαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του απαιτητικού κοινού της Κύπρου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.