Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΠΙ Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, Παιδί και Ψηφιακά Μέσα

ΕΠΙ Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, Παιδί και Ψηφιακά Μέσα

child-computerΕΠΙ Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας
Παιδί και Ψηφιακά Μέσα: από το παιχνίδι και τη δικτύωση έως τον εθισμό και τον εκφοβισμό

Η θεματική συνεδρία με τίτλο «Παιδί και Ψηφιακά Μέσα: από το παιχνίδι και τη δικτύωση έως τον εθισμό και τον εκφοβισμό» διοργανώνεται στην Αθήνα (Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Αμφιθέατρο «’Αλκης Αργυριάδης») στο πλαίσιο του 8ου Κύκλου Διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ, http://www.media.uoa.gr/institute) του Τμήματος ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ Καθηγητή Μ. Μεϊμάρη, το απόγευμα (ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.) της Τρίτης 28/5/2013.

Τις εργασίες της εκδήλωσης αναμένεται να παρακολουθήσουν επιστήμονες, ερευνητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές από τον χώρο των νέων ψηφιακών μέσων και της επικοινωνίας, καθώς και εκπαιδευτικοί και γονείς με ενδιαφέρον για τα νέα ψηφιακά μέσα και τη σχέση τους με την καθημερινή ζωή και εμπειρία των παιδιών και των εφήβων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας επιδιώκεται να αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους κάποια καθιερωμένα ψηφιακά μέσα (το διαδίκτυο, τα ψηφιακά παιχνίδια, τα social media και άλλα) μπορούν να βοηθήσουν σε πτυχές όπως οι μαθησιακές εμπειρίες, η κοινωνικοποίηση, η δημιουργικότητα και η προσωπική ανάπτυξη εν γένει παιδιών και εφήβων, καθώς και το ποιοι είναι από την άλλη πλευρά οι κίνδυνοι εθισμού και κακών χρήσεων (για σκοπούς εκφοβισμού και ό,τι άλλο) που ελλοχεύουν.

Επιδιώκεται επίσης να συζητηθεί το εάν μπορούν εν τέλει να σκιαγραφηθούν κάποιες μέσες οδοί προκειμένου να έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι τη δυνατότητα να κινούνται στον ψηφιακό κόσμο με ένα πρόσημο όχι απλώς μη αρνητικό (δηλαδή με κάποιες εγγυήσεις ασφάλειας, που δεν εγγυώνται όμως ταυτόχρονα και κάποια περαιτέρω προστιθέμενη αξία) αλλά σαφώς θετικό, δηλαδή αποκομίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα καλά που υπάρχουν.

Προς τούτο η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, πέραν των ακαδημαϊκών τοποθετήσεων για τα παραπάνω θέματα, ζωντανό διάλογο ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που έχουν άμεσες και αδιαμεσολάβητες εμπειρίες για τα ζητήματα αυτά.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.