Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΓΩΝΑΣ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 2013» ΠΑΤΡΑ-ΟΞΙΑ-ΠΑΤΡΑ 56ν.μ.

ΑΓΩΝΑΣ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 2013» ΠΑΤΡΑ-ΟΞΙΑ-ΠΑΤΡΑ 56ν.μ.

photo48Ο αγώνας της Οξιάς αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, αφού τα σκάφη διανύουν 56ν.μ. non stop, κροσάροντας τον Πατραϊκό δύο φορές και συναντούν διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τόσο στο πήγαινε, όσο και στην επιστροφή.
Επίσης, είναι ένας από τους αγώνες που η συμμετοχή και μόνο μετράει πολύ, αφού η προσπάθεια που καταβάλλουν τα πληρώματα είναι μεγάλη και αξίζουν τόσο εκείνοι που τερματίζουν πρώτοι όσο και τελευταίοι.

Στο φετινό αγώνα, παρατάχθηκαν στην εκκίνηση 16 σκάφη και 50 ιστιοπλόοι, ομολογουμένως μεγάλη συμμετοχή για τέτοιο αγώνα.
Οι καιρικές συνθήκες, παρά την αρχική αβεβαιότητα (πανσέληνος που σημαίνει αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και τα ρεύματα), βγήκαν προς όφελος των ιστιοπλόων, αφού ο δυτικός-νοτιοδυτικός άνεμος που έφτασε το 5άρι (σε κάποια σημεία) εξασφάλισε ένα γρήγορο κροσάρισμα όλου του στόλου, με αποτέλεσμα το πρώτο σκάφος να καβαντζάρει το σημείο στροφής στις 17:14 και το τελευταίο μόλις στις 19:50.
Η επιστροφή βρήκε τα σκάφη να ταξιδεύουν δευτερόπριμα και ένα κόψιμο του καιρού στα 8 μίλια από τον τερματισμό επιβράδυνε το στόλο χαρίζοντας, όμως, στα πληρώματα  ένα εντυπωσιακό ταξίδεμα κάτω από την πανσέληνο.

Την κανονιά πήρε λίγο πριν τις 22:00 το σκάφος ΑΝΑΛΗΜΜΑ, με δεύτερο το ΙΡΙΣ και τρίτο το ΦΟΙΒΗ. Στη συνέχεια ο καιρός «κάθισε» τελείως, με το τελευταίο σκάφος να τερματίζει στις 6:30, ολοκληρώνοντας έναν ιδιαίτερο, πραγματικά, αγώνα.
Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club
1 Νίκη σκάφος ΑΝΑΛΗΜΜΑ με κυβερνήτη τον Λ. Χάρη
2 Νίκη σκάφος ΩΚΥΡΡΟΗ με κυβερνήτη τον Γ. Θεοδώρου
3 Νίκη σκάφος ΙΡΙΣ  με κυβερνήτη τον Δ. Τσελίκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.