Αρχική General Κύπρος: Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη!

Κύπρος: Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη!

Agia NapaΣτην κορυφή της λίστας σχετικά με την καθαρότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης βρίσκεται η Κύπρος σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ).

Σύμφωνα με την ετήσια  έκθεση της Κομισιόν για το 2012 που δόθηκε στις Βρυξέλες, η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε καθαρότητα υδάτων, καθώς έχει επιτύχει εξαιρετική ποιότητα υδάτων στο 100% των παραλιών της.
Στον Κοινοτικό Κατάλογο οι παραλίες της Κύπρου βρίσκονται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν οι Μάλτα (97 %), Κροατία (95 %), Ελλάδα (93 %), Γερμανία (88 %), Πορτογαλία (87 %), Ιταλία (85 %), Φινλανδία (83 %) και Ισπανία (83 %).

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού χαιρετίζει το γεγονός ότι η Κύπρος έχει καταταγεί, για μια ακόμα χρονιά, ως η χώρα με τις καθαρότερες παραλίες στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του Κ.Ο.Τ, κ. Μάριος Χαννίδης ανέφερε:

«Η επίσημη πιστοποίηση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος για την κορυφαία ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Κύπρου αποτελεί μεγάλη τιμή και αξιοσημείωτο γεγονός για τη χώρα μας. Με αυτή την πιστοποίηση, ο ξένος περιηγητής έχει έναν ακόμα σημαντικό λόγο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, να επιλέξει την Κύπρο για τις διακοπές του. Η χώρα μας αποτελεί προορισμό ποιότητας και αυτό φαίνεται μέσα από μια σειρά παραμέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.