Αρχική Τουρισμός Συνάντηση για την ανάπτυξη του Θρηκευτικού τουρισμού στην Ύδρα

Συνάντηση για την ανάπτυξη του Θρηκευτικού τουρισμού στην Ύδρα

Πάλλης Πρόεδρος του ΕΟΤΗ ανάγκη βελτίωσης, της προσβασιμότητας, στις νησιωτικές περιοχές από θαλάσσης, για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού, επισημάνθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα, τη περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα τη Τρίτη 23.4.2013 με πρωτοβουλία του Προέδρου ΕΟΤ, κυρίου Χρήστου Πάλλη και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ καθώς και του εκπροσώπου του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχ. Σπυρίδωνα Κατραμάδου, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους συλλογικών φορέων τουρισμού των νήσων του Αργοσαρωνικού,  ε θέμα τον συντονισμό των δράσεων για την προώθηση οδοιπορικού θρησκευτικού τουρισμού  δια μέσου των νήσων του Αργοσαρωνικού, στο εξωτερικό.

Ο Μητροπολίτης Ύδρας και ο Αρχ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ενημέρωσαν τους παριστάμενους για το πρόγραμμα προώθησης και προβολής του Θρησκευτικού Τουρισμού το οποίο υλοποιεί η ΙΣΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο συνήψε η ΙΣΕΕ με το Υπουργείο Τουρισμού.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα εξής θέματα:
Η εμπεριστατωμένη γνώση των εκπροσώπων της ΙΣΕΕ σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στις οποίες οι τοπικές κοινότητες θα πρέπει να επενδύσουν προκειμένου να πετύχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.
Η ανάγκη συντονισμού και συνεργειών όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού στο πλαίσιο μίας ενιαίας στρατηγικής για τη γενικότερη οργάνωση των τουριστικών οδοιπορικών και την ανάπτυξη του Θρησκευτικού τουρισμού στη διεθνή τουριστική αγορά.
Προώθηση και προβολή μέσω διαδικτύου όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ουσιαστική στήριξη του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ σε κάθε καινοτόμα ιδέα και πρωτοβουλία που συμβάλει στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού και στην αξιοποίηση των θρησκευτικών μνημείων.
Την ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας για την αποτύπωση των προβλήμάτων και την διενέργεια κύκλου επαφών με εκπροσώπους της Πολιτείας προκειμένου να βελτιωθούν ζητήματα όπως η προσβασιμότητα στις νησιωτικές περιοχές από θαλάσσης, η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών μεταξύ τους για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Οδοιπορικού.
Η σχετική έκδοση οδηγού προσκυνημάτων  της Αττικής από την Αποστολική Διακονία της Ελλάδας σε διάφορες γλώσσες.
Συμμετέχοντες στη συνάντηση ήταν οι Νίκος Γιαννούλης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Σταύρος Καλαμάκης (Αίγινα), Μιχάλης Πάνου (Αγκίστρι), Δημήτρης Συξέρης (Πόρος), Γιώργος Μπάμπουσκος, Μαρία Κασιμάτη (Τροιζηνία-Μέθανα), Ευγενία Σοφιανού (Ύδρα), Βαγγέλης Νέστορας (Σπέτσες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.