Αρχική Κύπρος Η ελληνοαμερικανική κοινότητα αναλαμβάνει δράση για την Κύπρο

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα αναλαμβάνει δράση για την Κύπρο

Αρχιεπίσκοπος αμερικηςΚινήσεις σε ανθρωπιστικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Κύπρο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και συμμετοχή ηγετικών παραγόντων της κυπριακής παροικίας και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.
 
Με τους συμμετέχοντες συνομίλησε για μιάμιση περίπου ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος τους περιέγραψε την κατάσταση, τους ανέπτυξε την πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις γύρω από το πώς μπορεί να βοηθηθεί η Κύπρος.
 
Οπως εξήγησε μετά τη λήξη της συνάντησης στους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, θα δημιουργηθεί ταμείο στην Αρχιεπισκοπή για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, που διανέμεται στο νησί μέσω της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους ομογενειακούς φορείς να επιλέξουν τον οργανισμό που θα βοηθήσουν.
 
Στην οικονομική πτυχή, οι ομογενείς εισηγήθηκαν την ιδέα την έκδοσης Ομολόγων Κύπρου, κατά το πρότυπο των ομολόγων του Ισραήλ, ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα κινηθούν σε δύο επίπεδο, το πρώτο να ενημερωθούν μέλη του Κογκρέσου και διαμορφωτές της κοινής γνώμης για τα πραγματικά γεγονότα στην Κύπρο κι από την άλλη να ασκηθούν πιέσεις στην Ουάσιγκτον – εν όψει και της συνάντησης των ομογενών και του Αρχιεπισκόπου με τον Μπαράκ Ομπάμα στις 18 Απριλίου στο Λευκό Οίκο – να μην πιέζουν για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, κάτω από αυτές τις δύσκολες για την Κύπρο περιστάσεις.
 
Σχετική ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα κι αφού γίνουν κάποιες άμεσες πρακτικές κινήσεις από την Αρχιεπισκοπή Αμερική, για άμεση υλοποίηση.
 
Η επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, χωρίς να αποκλείεται σ’ αυτή να συμμετάσχει κι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αν στο μεταξύ διευθετηθεί συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον ομόλογό του, Τζον Κέρι.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.