Αρχική Γαστρονομία Έρχεται το Mount Athos Area Gourmet 2013!

Έρχεται το Mount Athos Area Gourmet 2013!

Mount Athos Area GourmetΞεχωριστό σε ποιότητα και πλήθος εκδηλώσεων αναμένεται να είναι φέτος το Mount Athos Area Gourmet, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή (Χαλκιδικής) από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2013.
 
Μετά από ένα μακρύ «χειμωνιάτικο» ταξίδι σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες, όπου παρουσίασε σε συνολικά 176 εκπροσώπους τύπου θεματικές ενότητες, menu, πιάτα, γεύσεις και τοπικά προϊόντα, η διοργάνωση έρχεται στην Αθήνα, όπου στις 11 Απριλίου, η Ντίνα Νικολάου και ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός παραδίδουν γαστρονομικό σεμινάριο με θέμα «Γεύσεις από τον Άθωνα». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde, ο οποίος αποτελεί φέτος τον κορμό και τον ιστό της πρωτοβουλίας.
 
Το Mount Athos Area Gourmet αποτελείται από 5 θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες, εμπνευσμένες από τις γαστρονομικές επιρροές της περιοχής :
–         Βοτανολογώντας το βουνό του Αριστοτέλη (όπου προβάλλεται η αρχαιοελληνική κουζίνα),
–         Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου (όπου τα αγιορείτικα βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στα τοπικά πιάτα και μετατρέπονται σε παραδοσιακές ή gourmet γεύσεις),
–         Η μοναστηριακή κουζίνα (η οποία παρουσιάζει τον τρόπο της λιτής διατροφής των αγιορειτών),
–         Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων (η οποία αναδεικνύει τις ποντιακές και μικρασιάτικες καταβολές),
–         Mediterranean Gourmet (όπου συνδέονται όλα τα προαναφερόμενα με τη μεσογειακή διατροφή ενός προορισμού με 300 χιλ. μεσογειακής ακτογραμμής).
 
Κάθε εβδομάδα εμπλουτίζεται από γαστρο-πολιτιστικά δρώμενα και γιορτές της φύσης, γαστρονομικούς διαγωνισμούς, επίδειξης μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, περιπάτους γαστρονομίας & περιβάλλοντος, ημερίδες και γαστρονομικές διαλέξεις, αναβιώσεις γαστρονομικών εθίμων, εκδηλώσεις οινογευσίας, κλπ.
 
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.